Věková přístupnost prodloužené verze filmu; Dvě `recenze / kritiky` Společenstva Prstenu; Jeden drb o Frodovi
Napsal: Belcarnen dne 23.4. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Věková přístupnost prodloužené verze filmu
... byla stanovena na PG13. Film bude tedy stejně jako původní kratší verze promítaná v kinech přístupný každému, ale rodičům je doporučeno nepouštět na něj osoby mladší 13 let. Vzhledem k přidaným brutálním scénám na Amon Henu a nejspíše i vyvraždění skřetů při vstupu do Lothlórienu se spekulovalo o tom, že pro rozšířenou 4 DVD edici filmu bude přístupnost přiostřena.

Dvě recenze / kritiky Společenstva Prstenu
Na následujících řádcích budete mít možnost přečíst si úryvky z "recenzí" na film Společenstvo Prstenu (i s odkazy na plný text). Jde o články jistě velice zajímavé, které fungují přesně tak, jak fungovat mají. Web, který je uveřejnil, sází na to, že všichni fanoušci na ně budou nadávat. Weby věnující se filmu přinesou odkazy na ně, že u článků se objeví spousta komentářů "přísahajících autorovi smrt". Pro tento účel jsou na DVDOnline uveřejněny. Rozruch, zanesení webu do povědomí, vygenerování spousty stránek s reklamou a nakonec třeba i předobjednání DVD s filmem právě na jejich webu. Velice účinná metoda. Takže když už si s tím tu práci dali ... ať funguje :)
Následující recenze jsou na rozdíl od té ze Something Awful (viz. zde) nejspíše myšleny docela vážně. Stanou se i horší věci. Snad vám jazyk našich kolegů nebude dělat potíže.

ANTI LOTR, alebo PÁN PRSTEŇOV nie je až taká bomba!!!
Celý text: http://www.dvdonline.sk/aktuality/index.cphp?page=494
...
Mimochodom niektoré postavy majú viacero rôznych mien, ako napríklad Gandalf. Prečo? Niektoré postavy sa inak volajú v reči elfou, inak v reči hobitov a inak ich volajú trpazlíci. A ďalej je tu množstvo veľmi podobných mien, ktoré si časom začnete pliesť. Tak napríklad pán všetkého zla sa volá Sauron a zlý je aj čarodejník Saruman. Tieto dve mená označujú podobne záporné postavy, ale problémom je, že po chvíli sa vám začnú tieto dve mená pliesť a vy nebudete vedieť, kto je kto. A potom sa v tom má jeden vyznať.
...
...
Zatiaľ som prečítal prvú knihu, aby som si mohol pozrieť film. Potom som mnoho vecí pochopil, ale je to normálne? Myslím tým fakt, že si človek musí prečítať 300 stránkovú knihu, aby pochopil niektoré veci vo filme?! V postavách sa aj tak vyzná len málokto a aj to musí čítať knihu niekoľko krát, aby si zapamätal aspoň časť. Keby bol natočený jediný film s celým príbehom, značne zjednodušený na postavy a dej, mohol by to byť zaujímavý film, ale takto?!?!?!
...
...
Film, hoci má tri hodiny, neobsahuje množstvo vecí, ktoré nájdete v knihe a to, čo obsahuje je značne pozmenené. Viem si to predstaviť ako nekonečný seriál typu Dalas, Esmeralda, Divoký Anjel, alebo Jednoducho Mária. Potom by to možno šlo. Inak obsahovo by to zodpovedalo - dlhé, nudné, bezduché...

ANTI LOTR - anti recenzia AMMO.SK
Celý text: http://www.dvdonline.sk/aktuality/index.cphp?page=495
...
Pri ďalších hádkach s Tolkienovými fanúšikmi boli problémy, že vrajže vidím problém tam, kde vôbec nie je, to nie je pravda. No ale s prepáčením, ja a chcem vedieť, prečo sa niečo deje na plátne. Teda keď príde na bojisko típek (Sauron, hlavý zlý hrdina (no kto iný, keď nie hrdina, však? :-)))) ) ) vyvraždí niekoľko típkov takým coolovým spôsobom (on spraví raz švih svojou zbraňou a zrazu 8 ľudí letí 20 metrov vzduchom) no a nakoniec ho dorazí típek so zlomeným mečom, tak ma hádam môže zaujímať, prečo ho jeden dorazí a 8 nie???? Alebo prečo ten típek jestvuje naďalej aj keď ho zabili, no vrajže dal svoju esenciu do prsteňa, no dobre takže už to trošku dáva zmysel, ale to mi musí niekto povedať. No dobre, takže prečo potom nedali niekde v reklamách veľkými písmenami, že je povinnosť čítať knihu ešte pred tým, lebo takto obyčajný človek príde do kina v naivnej myšlienke, že možno aj pochopí to, čo sa bude diať. A keď sme pri tom, podľa mňa to vôbec nestojí za to. Teda za tu námahu, keď porovnám tú námahu, tú energiu, čo treba vynaložiť, aby človek aspoň trochu tomu chápal a čo ten film dáva naspäť, tak sa to neoplatí. Veď aj keby nebolo treba extra vedomosti pre to, tak čo máme z toho, vôbec nič sa v tom neudeje, vôbec nič tam nie je zábavné. Fakt si myslím, že ja na záchode som vtipnejší a zábavnejší ako celý LOTR. Neviem či viete (no ak to číta fanúšik, tak to určite vie, ak to číta niekto iný, tak to nemusí vedieť), ale v tom dieli sa prsteň nezničí. Ja som myslel, že v prvom sa iba tak na zahriatie a na zoznámenie s hlavnými postavami zničí prsteň a to pravé dobrodružstvo začne v ďalších dieloch. Ale hovno, ono to je len o zničení prsteňa a teda až v poslednom dieli sa zničí. Veď si predstavte hviezdne vojny, napríklad epizódu IV, kde sa zničí hviezda smrti, spracovanú v takej dĺžke, že namiesto 2 hodín bude mať 3x6=18 hodín (3 hodiny po šesť dielov). No čo z toho vznikne, dá sa povedať jedným slovom, nuda. Totálne na LOTR srandovné je to, že 9 hodinové (3 diely po 3 hodiny) nestačí na to, aby LOTR bol presne podľa knihy. To znamená, že od strany fanúšikov sú strašné hubovačky, že čo všetko v tom chýba. Ale už len tie 3 hodiny z prvého dielu stačia na to, aby prostého človeka unudilo. No a keď sme pri tom, prvý diel končí celkom dobre od veci, proste pozerám pozerám a zrazu titulky, len tak z ničoho, ešte dobre že prvý diel neskončili uprostred nejakého dialógu. Veď aj tak to asi tvorcom je jedno ako od veci to bude pôsobiť.


Jeden drb o Frodovi
Poslední dny jsou na důležité novinky o filmech poměrně chudé. Německý web Herr Der Ringe Film přinesl jeden malý drb, který jistě nepotěší fanynky dosud svobodného Elijah "Frodo" Wooda. Elijah a Franka Potente, představitelka hlavní role ve filmu Run, Lola, Run, byli totiž spatřeni v restauraci ve Vancouveru a měli se náramně k sobě :o) Znáte to - smích, líbání, více než jen letmé dotyky a tak podobně :o) Elijah a Franka společně natáčejí v Kanadě. Snad Elijahovi nějak fyzicky neublíží Tom Tykwer, režisér filmu Run, Lola, Run, který je povážován za partnera Franky.

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=198 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 26.04.2024 0:54:30 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------