Satelitní mapa Středozemě; Další překlad scénáře; Co prozradil Pipin; Rozhovor s Théodenem; Několik zajímavostí na závěr
Napsal: Belcarnen dne 22.4. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Satelitní mapa Středozemě ...
... pocházející z družice, kterou nad Ardu vysadil samotný Eru :o) Nebo spíše spousta práce s grafickým editorem, kterou si dal k potěšení nás všech CaVros. Díky mu za to.


Detail - 1441x1141 JPG 277 KB


Další překlad scénáře k filmu
Díky WeeDee máme k dispozici další verzi překladu scénáře. Pán Prstenů očividně nepřispívá jen k našemu kulturnímu vyžití, ale působí i jako výborná stimulace ke studiu a používání angličtiny.
Stáhnout scénář - 99 KB Word Doc

Co prozradil Pipin
Překlad zajímavých útržků z rozhovoru s Billy "Pipin" Boydem na I-Conu. Celý text v angličtině najdete zde.

Prozradil, že scéna, ve které pláče po smrti Gandalfa, se točila celý den. Musel plakat ráno, pak si dát přestávku na oběd a znovu začít plakat pro natačení z jiného úhlu. Prý už přemýšlení o tomhle všem je dost na rozplakání. Řekl, že obvykle před nějakou takovouhle scénou poslouchá smutnou hudbu, nebo prostě jen myslí na smutné věci.

Na otázku, zda může říct něco více o nadcházející scéně s Palantírem a zda je to bod, kdy Pipin ztrácí svou "nevinost" řekl, že si přesně nepamatuje, zda je tato scéna ve Dvou Věžích, ale nejspíše ano. Nemyslí si, že by Pipin ztrácel "nevinost", ale od pohledu do Palatíru prochází velkou změnou a začíná brát vše mnohem vážněji.

Rozhovor s Théodenem
Bernard Hill, který hraje krále Théodena v druhém a třetím díle Pána Prstenů, řekl webu SCI FI Wire, že podle něj filmy usnadní divákům přístup k hluboké myšlence děl J.R.R. Tolkiena. Podle něj mohou mít někteří trochu obavu ponořit se do hloubi knih. "Co filmy dělají je to, že vezmou podstatu knih, uvedou ji do chodu a zůstanou ji věrni, ale zároveň jsou věrni i filmovému procesu. Takže jdete a díváte se na film, ne na dokument o knihách. Myslím si, že druhý film je oproti prvnímu lepší v tom, že se zabývá světem lidí a publikum tak najde více emocí, se kterými se bude moct identifikovat."

Hill vysvětlil, jak se Théoden připojí k mužům ze Společenstva. "Potřebují pomoc v boji proti armádám Sarumana a Saurona, ale on je pod Sarumanovým vlivem, takže jej musí "probudit" a rozptýlit temné mraky nad jeho duší. Království je ve zmatku, vše se hroutí. On se dává dohromady. Je plný nedůvěry a nejistoty, ale pomalu se vzpamatovává a stává králem - válečníkem jakým byl dříve."

Při přenášení literární postavy na plátno se Hill snažil "být věrný své postavě jak nejvíce to šlo, stejně jako všichni ostatní těm jejich".

... a několik zajímavostí na závěr


..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=197 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 27.04.2024 2:23:56 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------