Oficiálně neoficiální informace o videokazetě a DVD LOTR a Harry Potter …
Napsal: Petr Svoboda dne 10.4. 2002, e-mail: info@videosat.cz


Ano, podařilo se nám získat některé informace o uvedení těchto dvou filmových titulů (Pán prstenů: Společenstvo prstenu a Harry Potter a Kámen mudrců) na videokazetách a DVD. Předem bych chtěl poděkovat vstřícnému postoji paní (slečně) Zdence Chocholoušové (ZCh) ze společnosti Warner Home Video (WHV), bez které bychom se nic nedozvěděli. Minulý týden prošlo naším i světovým Internetem docela dost informací o různých verzích DVD těchto titulů, ale většině z nás bylo jasné, že vše, co se chystá v R2 (a už vůbec ne v R1) se musí týkat i naší zemičky a fanoušků, kteří v ní žijí.
Zdenka Chocholoušová z WHV vytrpěla několik mých dotazů a poskytla na ně odpovědi, které možná některé potěší, jiné zase zaskočí… Rozhodně bych chtěl upozornit na fakt, že vše je ve stádiu jednání a není to definitivní. Oficiální zprávu společnost WHV vydá někdy v druhé polovině měsíce května a do té doby můžeme za oficiální brát informace, které vyplývají z odpovědí v rozhovoru níže.

FilmCity.cz: Jake jsou termíny uvedeni těchto dvou titulu na český trh (videopůjčovny/prodej)?
ZCh (WHV): V polovině května WB podá oficiální prohlášení ohledně uvedení titulů. Zatím se předpokládá : Harry Potter současně půjčovny i prodej - 11.10. 2002 (nepotvrzeno) a Lord of the rings (LOTR) – mezi 19.8. – 13.9.2002.

FilmCity.cz: Budou jiné terminy pro DVD nosiče?
ZCh (WHV): Nebudou

FilmCity.cz: Jaká se uvažuje cena u daných titulu na DVD (pultová pro prodej)?
ZCh (WHV): Vzhledem k tomu, že se jedná o dvojdisková balení, bude cena nejspíše 999 Kč. Ráda bych však zvýraznila slovo nejspíše. Jelikož se jedná o tituly, jejichž výbava bude velmi specifická a bude jí věnována velká pozornost (při přípravě), cena bude stanovena až podle konečných kalkulací. S největší pravděpodobností to bude však 999 Kč, jak je u dvojdiskových titulů společnosti WHV pravidlem.

FilmCity.cz: V jakých verzích bude uvedena DVD verze obou titulu? (myslím tím, kolik disků v balení, jaká se uvažuje výbava - zda se dá čerpat z výbavy určené pro R2 obecně…)
ZCh (WHV): Balení bude dvojdiskové a na prvním disku bude film s menší sadou bonusů (jako např. komentář – nepotvrzeno) a na druhém disku pak bude kolekce bonusů. Jak jsem již dříve uvedla, konečná verze výbavy a ostatních prvků DVD, které se vztahují na konkrétní území, kde bude produkt distribuován není zatím ještě definitivně určena, ale rozhodně bude výbava (bonusu) velmi podobná – spíše shodná s verzemi v R2.

FilmCity.cz: Co je pravdy na tom, že se uvažuje o jiných střihových verzích filmu LOTR? (Internetem nejen CR proběhlo několik šumů o verzích o 30 min. delších až po verze téměř pětihodinové). Pokud ano, je vůbec šance, že tyto verze budou i na českem trhu - myslím tím vydané přímo WHV v České Republice?
ZCh (WHV): Předpokládá se, že se v listopadu (mnohem reálnější je však termín až v roce 2003) bude vydávat sběratelská verze - čtyřdisková (s bonusy – co bylo vystřiženo z natáčení). Obecně by mělo platit to, že vše, co je určeno pro R2 se dostane i k českým fanouškům (vše, co se týká těchto dvou titulů).

FilmCity.cz: Kolem 4DVD verze LOTRa opravdu vře fanouškovská "voda", jak je to s touto verzi? Je to fáma nebo opravdu tato verze bude?
ZCh (WHV): Není to fáma, opravdu bude 4DVD verze, ale nic víc zatím není potvrzené a termín vydání této verze nebude nejspíše dříve než příští rok (tedy v roce 2003) – informace o termínech 4DVD verze jsou zatím opravdu jen spekulace. Obávám se, že obě verze (dvojdisková a čtyřdisková) rozhodně nebudou vydány společně nebo jen s malým časovým rozchodem.

FilmCity.cz: O jiných střihových verzích pro titul LOTR se hovoří, je možné něco podobného očekávat i u Harryho Pottera?
ZCh (WHV): Zatím NE

FilmCity.cz: V jakých jazykových verzích budou videokazety a DVD nosiče vydány (jedná se o oba tituly)?
ZCh (WHV): Tato otázka je podána zeširoka. Zaměříme se tedy na DVD a videokazety postupně. DVD LOTR bude obsahovat audio stopu s češtinou, angličtinou, němčinou, polštinou a maďarštinou, bude obsahovat také české titulky. DVD Harry Potter pak bude vybaven audio stoupu v češtině, slovenštině, angličtině a také bude mít české titulky.
Co se týká verzí na videokazetách, tak bude film LOTR vydán ve dvou verzích – plně dabované a v originálním znění (angličtině) s českými titulky. Stejně tak bude vydán i Harry Potter (předpokládáme, že tím uděláme fanouškům radost).

FilmCity.cz: Takže dvojdiskové vydání LOTRa bude jak dabované, tak i titulkované podobně, jak je tomu například u titulu Armageddon nebo Pearl Harbor? No a jak to bude s případnou čtyřdiskovou verzí?
ZCh (WHV): Ano první vydání, které bude dvojdiskové, bude obsahovat jak český dabing, tak i české titulky. Čtyřdisková verze by měla být také vydána, ale prozatím nemáme potvrzené žádné informace, takže otázka o jazykových verzích je velmi předčasná (alespoň v tuto chvíli).

FilmCity.cz: Můžete prozradit jednotlivé dabéry pro ústřední postavy filmu LOTR nebo je to tajemství? (dabovanou verzi Harryho Pottera jsme viděli v kinech)
ZCh (WHV): Bohužel na tuto otázku nemohu odpovědět. Prozatím probíhá voice casting (výběr hlasů) v USA. Myslím si, že se nám však podaří ve spolupráci s tvůrci filmu vytvořit dokonalý dabing. Informace o dabérech mohu podat až po výběrovém řízení v USA.

FilmCity.cz: Je možné znát alespoň navrhované dabéry (ty hlasy, co byly poslány na casting) pro Gandalfa, Froda, Bilba, Galadriel ...?
ZCh (WHV): Jak jsem již zmiňovala, ještě není potvrzen casting, do té doby nemohu tyto informace podat. Dám vědět, hned jak přijdou výsledky z USA.

FilmCity.cz: (4.4.2002) Předpokládám, že pasáže v Elfštině budou vždy titulkované, co na to řeknete fanouškům?
ZCh (WHV): (4.4.2002) Bohužel ne, pasáže budou namluveny spisovnou češtinou.

FilmCity.cz: (8.4. 2002) No tak to přeci nemůžete myslet vážně, že Elfštinu „přeplácnete“ spisovnou češtinou? To Vás fanouškové roznesou :-)
ZCh (WHV): (8.4. 2002) První úvahy byly takové, ale podle opravdu nejžhavější informace (dnes ráno) bude Elfština otitulkovaná, takže nás snad fanouškové moc nebudou pomlouvat :-)

FilmCity.cz: DVD Pearl Harbor měl velmi slušný zvuk a efekty v DD5.1 češtině, dalším skvělým "dárkem" bylo i otitulkování dokumentu na druhém disku v balení. Uvažujete o takovém řešení i u DVD LOTR a Harry Potter?
ZCh (WHV): Zatím opravdu nedokážeme 100% potvrdit ano či ne. Ale můžu ujistit, že WB vynaloží veškeré úsilí, aby všechny bonusy byly otitulkované.

FilmCity.cz: Otázka, která se týká černých kopii a DivX verzí těchto filmů. Co na to Warner Bros? Chystá nějaké obrany u dalších "dílů" LOTRa a Harryho?
ZCh (WHV): Ano, obrana by měla být řízena celoevropsky a v tuto chvíli očekáváme vyjádření z centrály. Bohužel toto není v naší kompetenci.

FilmCity.cz: Dnes vyplouvají informace o tom, že snad bude i nějaké 4 DVD vydáni Pana prstenu v dárkovém setu. Co z toho všeho budou moci vychutnávat naši diváci? Pokud něco ne tak proč?
ZCh (WHV): Všechna vydání, která jsou schválena pro Západní Evropu, vyjdou také u nás, ale vydání setů se plánuje až na rok 2003, takže čeští a slovenští fanouškové rozhodně o nic nepřijdou.

FilmCity.cz: Velice děkuji za Váš čas, který jste věnovala mně a především fanouškům, kteří mne neustále bombardují (za jejich důvěru jim děkuji) dotazy a očekávají ty nejfantastičtější odpovědi, které by splnily jejich sny :-) A právě ten fakt, že díky požadavkům fanoušků se rodí nové a nové fámy o tom, co na discích a videokazetách „zaručeně“ bude, jsem inicioval tento rozhovor (za který Vám děkuji), který měl mnoho spekulativních otázek uvést na pravou (nebo pravější) míru.
ZCh (WHV): Věřím, že Vás fanouškové bombardují o nove zprávy jak se dá, ale většina informací doposud nebyla potvrzena. Předpokládáme, že vkvětnu bude zhotovena oficiální zpráva k oběma titulům s již potvrzenými informacemi.

Ještě jednou děkuji Zdence Chocholoušové za její čas. Mohu jen dodat, že mi slíbila, že mne o nových informacích kolem filmů Pan prstenů: Společenstvo prstenu a Harry Potter a Kámen mudrců bude pravidelně informovat, takže sledujte stránky serveru www.filmcity.cz a stránky www.filmpub.cz, kde se tyto informace zaručeně ukáží. Včas budete také informování o promo akci a soutěžích o ceny s motivy obou filmů, DVD a videokazet, které bude společnost Warner Bros CZ pořádat se serverem www.filmcity.cz. Na www.filmcity.cz se již dnes můžete jednak zapsat do maillistu, který Vám bude přinášet pravidelné informace o filmu, do jehož maillistu se zapíšete a především si již filmy předobjednat.

Ve spoluprácí s WHV připravil
Petr Svoboda (FilmCity.cz)


- DVD Pán prstenů (2 DVD)
- DVD Pan prstenu (4 DVD) maillist
- VHS Pan prstenu (dabing) maillist
- VHS Pan prstenu (titulky) maillist
- VHS Pan prstenu (jen v angličtine již od 6.8.2002)

- DVD Harry Potter (2DVD)
- VHS Harry Potter (dabing)
- VHS Harry Potter (jen v angličtine již od 11.5.2002)



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=188 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 19.04.2024 18:15:43 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------