Recept na Lembas; Pozvánka na dřevárnu Pán Prstenů 2002; Z rozhovoru o počítačových hrách; Trilogie na pultech knihkupectví; Moc hezký vtip
Napsal: Belcarnen dne 9.4. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Recept na Lembas !
Přeložila (v)Eru - díky moc! Zachránila jsi nás před smrtí hlady :o)

Pokud se nechcete při čekání na Dvě Věže nudit, můžete svůj čas využít nějakým kreativních způsobem - třeba pečením sušenek. Možná nejde o skutečný Lembas, ale třeba se pobavíte.

Před pár dny se objevil dotaz, jestli existuje recept na Lembas. V "Lembasu", oficiálním časopisu holandské Tolkienovy společnosti byl zveřejněn recept, jehož výsledkem jsou velmi chutné oplatky / chléb.

Přísady:
3 lžíce másla
1 vejce
8 lžic cukru
1 sáček vanilkového cukru (není nutný)
12 lžic mouky
1 lžička skořice
troška silné kávy

Předehřejte troubu na 175°C (350 F).
Smíchejte všechny přísady v míse (nechejte stranou trochu z vajíčka) a vyválejte v kouli (podle potřeby přidejte máslo nebo mouku). Těsto nechejte tak na hodinu v ledničce.
Vyválejte váleček a nakrájejte z něj plátky asi 1 cm silné (pokud chcete opravdové velké "lembasy", vyválejte je do placek) Potřete je zbytkem vajíčka. Na ně můžete dát hrozinky.
Pečte ve středu trouby 20 minut, dokud nezezlátnou. Nenechejte je ztmavnou víc, protože potom zhořknou. 

No, Paní Galadriel je takhle asi nepekla, pokud vůbec nějaké pekla, ale jsou moc dobré a aspoň se nebudete nudit.
Elen sila Lumenn`omentielvo!

A Kanyapi dodává ...
Tenhle recept jsem zkoušela už před časem. Největší legrace byla s formulací "trochu silné kávy". Nemohli jsme se rozhodnout, jestli máme do těsta nasypat kafe nebo ho uvařit a přilít. Zdálo se nám totiž, že žádná mletá káva není sama o sobě silná nebo slabá, že to právě záleží na tom, jak moc se naředí. Proto jsem uvařili extrémně silnou kávu, trochu jí nalili do dotyčné hmoty a zbytek... "To je škoda vylejt, já to vypiju," řekl můj manžel. Viděli jste dospělého muže, kterému se třesou ruce po vypití šálku kafe? :o)))

Nicméně, to, co vznikne, jsou klasické "anglické koláčky k čaji" - koukali jsme na to v úžasu, protože, ačkoliv nám to mělo být všechno jasné, stále jsme měli pocit, že z toho na konci bud něco prazvláštního a elfího... Jsou to staroanglické koláčky, suché, tvrdé a bez chuti, ale pocit, se kterým je budete jíst, vše vyrovná. Něco mezi hobitím piknikem a Černou královnou z Alenky za zrcadlem:
"...zahřála jsem se a mám žízeň!"
"Já vím, na co máš chuť," řekla dobromyslně královna a vytáhla z kapsy krabičku. "Nechceš sušenku?"
Říct ne, to se Alence zdálo neslušné, ačkoli na sušenku zrovna chuť neměla. Vzala si a nutila se do ní. Byla náramně suchá. Řekla si, že takhle jí dosud nic v hrdle nevázlo.
"Než se občerstvíš," řekla Královna...

Ne, teď samozřejmě trošku přeháním - JE to dobré, jinak bychom to dali kočce - ale, přece jen, dejte tam hodně oříšků. ;o))) DOBROU CHUŤ

a nezapomeňte, že třeba "je všechno jinak" a já jsem jen špatná kuchařka :o)))))))

Pozvánka na dřevárnu Pán Prstenů 2002

Vazeni pratele,

dovolte, abych Vas jmenem SPDPJRRT pozval na tradicni bitvu Pan prstenu. Akce se uskutecni 3-5. kvetna 2002 v lesích u Olbramovic. Mj. to same misto co loni. Doporucuji se predem prihlasit. Diky zvysene popularite Pana Prstenu je poradately ocekavan narust zajmu a pokud nebude dostatek hernich predmetu a casu se venovat nove prichozim, jsou rozhodnuti neprihlasene nevpustit do hry!

Blizsi informace na http://www.sweb.cz/pp2002 a prihlaseni mailem na pp2002@seznam.cz.

David Koci

Z rozhovoru o počítačových hrách ...
Dovolil jsem si pro vás přeložit zajímavé věci z rozhovoru s Neilem Youngem, který je zodpovědný za vývoj celkem třech počítačových her s tematikou filmu Pán Prstenů. Hry produkuje gigant Electronic Arts a toto prozrazuje ...

"Pro příklad, když půjdete přes můstek v Khazad-dum, půjdete doslova přes stejný objekt, který byl použit při tvorbě filmu. A postava, kterou budete ovládat, nebude nějakou interpretací té filmové, ale jejím dokonalým digitálním dvojníkem."

První hra určená pro PlayStation 2 se bude jmenovat Dvě Věže. Poměrně akční titul obsahují i části Společenstva Prstenu. Hlavními akčními hrdiny této hry jsou Legolas, Gimli nebo Aragorn. Začátkem roku 2003 přijde na trh i Návrat Krále, akční adventura s Frodem, Samem a Glumem v hlavních rolích. A nakonec, až v roce 2005, se ven dostane Trilogie, výpravná adventura se spoustou postav.

A v herním světe se očekává, že tyto hry budou stejně velkým trhákem jako film. Neil Young předpokládá, že na tržbách půjde o částku okolo půl miliardy dolarů. Většina 30 měsíční simultální práce na všech třech hrách se odbývá v San Franciscu, ale EA hodlá poslat lidi i do Welligtonu spolupracovat přímo s tvůrci filmu a získat podněty od Petera Jacksona.

"Peter správně chápe, co to znamená udělat dobrou hru. A nejsem si jistý, jestli je zde nějaký další tvůrce filmů se stejnou prozíravostí a vizí jako on. A sám hry hraje, takže jsme moc rádi, že je to právě on, kdo ty filmy dělá."

Již dříve se objevilo několi screenshotů z první hry. Prohlédnout si je můžete ZDE

Trilogie na pultech knihkupectví
Bez problémů najdete v prodejnách knih celou trilogii Pán Prstenů a Hobita. Mladá Fronta konečně "pustila do oběhu" dotisk oblíbené edice, která má na přebalech hologramy. Každý díl trilogie stojí běžně 199,- Kč, což je o 100 Kč méně, než u ilustrované edice.

Moc hezký vtip ...
Na internetu se objevil moc hezký vtip. Snad bude pochopitelný i pro neangličtináře. Všem příznivcům kvalitních filmů jistě bude :o)

 
Detail



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=187 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 29.03.2024 8:47:26 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------