Připravuje se replika Narsilu; na světě je logo filmu Dvě Věže; Enya opět boduje; co prozradil tvůrce filmového Prstenu ?
Napsal: Belcarnen dne 9.3. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Připravuje se replika Narsilu
Firma United Cutlery se pustila do výroby další várky ocelových mečů ze světa J.R.R. Tolkiena. Momentálně pracují na legenárním meči Elendilově, na Narsilu. Musíme jen doufat, že kvůli nedostatku času nezvolí variantu "meč po souboji se Sauronem" :o)

Zde na webu máte v archivu k dispozici několik fotografií již hotových a prodávaných mečů. Nabídkový list zde, náhled na všechny tři základní tady a pak také detaily: Glamdring, Žihadlo a meč krále Prstenových přízraků

Na světě je logo filmu Dvě Věže
Weby o filmu Pán Prstenů bují po celém světe. Turecký YÜZÜKLERIN EFENDISI přinesl obrázek, který je považován za první záběr toho, jak bude vypadat oficiální logo Dvou Věží.

Enya boduje ...
Na World Music Awards udílených ve čtvrtek v Monacu získala Enya cenu pro nejlépe prodávanou ženu v hudbě. Chudinka Britney Spears :o) Enya k dnešnímu dni prodala více než 60 milionů kopií svých alb, jen toho posledního (mimochodem nijak zvlášť dobrého, dle mého názoru) se v USA prodalo 6 milionů kopií a získalo cenu Grammy.
Určitě i právě díky ní si soundtrack k filmu Pán Prstenů vede tak dobře jak si vede. Ač já osobně bych si jej dokázal představit bez Enyi docela snadno ...

Co prozradil tvůrce filmového Prstenu ?
Hned za začátku vás musím zklamat. Thorkild Hansen, jehož otec má Prsten "na svědomí", nechystá žádnou masovou produkci. Nebrání se tvorbě prstenu, pokud za ním někdo přijde, že jej opravdu chce. Do této chvíle vlastně udělal jen osm kusů, na zakázku jako snubní prsteny. Rozhodně nehodlá sednout si za stůl a udělat 5000 kopií. A dalším zklamáním asi bude, že elfské písmo bylo kompletně přiděláno počítačovou grafikou.
Celý rozhovor v angličtině v případě zájmu najdete zde
Ale to neznamená, že Prsten i s písmem získat nemůžete! Za 899,- marek (pravda, teď už spíš Euro) si můžete objednat TENTO výrobek z 18 karátového zlata. K dispozici by měl být kupříkladu na e-shopu www.elbenwald.de i ve verzi 14k a 24k (a tomu odpovídajícíh cenách). Německo není zase tak daleko a pro bohaté fanoušky filmu jistě nebude žádným problémem prsten získat. Za zkoušku by také stálo přinést návrhy nějakému zlatníkovi tady v republice a otázat se ho, kolik by si za takový výrobek řekl. Nevím jak u vás, ale zrovna jako snubní prsten by to v mém případě bylo docela stylové :o)

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=162 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 24.04.2024 5:15:39 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------