Nový design stránek; útržky z Gandalfova deníku
Napsal: Belcarnen dne 28.2. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Nový design stránek a ještě více !
Pevně věřím v to, že jste si všimli nového vzhledu stránek. Dnes, 28.2.2002, definitivně zmizel "LOTR Web" jako pouhá součást stránek o fantasy (ač v průběhu času součást s převahou nejnavštěvovanější) a zhmotnil se v nové podobě, kterou máte právě možnost vidět. Celá operace trvala několik dní únavné práce při předělávání starých, často ještě statických, stránek do nového konceptu. Bylo přidáno několik funkcí o kterých se zmíním dále a zmizelo (doufám) mnoho chybek a nešvarů. Tato verze webu ještě není definitivní, v následujících dnech bude upravována dle připomínek uživatelů, tedy třeba právě Vás! Vše je koncipováno tak, že spolehlivě běží i v rozlišení 800x600 bodů. Původně jsem uvažoval o 1024x768, ale to by činilo potíže téměř 40% uživatelů tohoto webu. Věřím, že vy s vyšším rozlišením omluvíte nevyužitý prostor v pravé části.
Doufám, že tomuto webu zachováte nadále svou přízeň a nikomu nebudou poměrně radikální vzhledové změny vadit. Věřím, že ovládání webu se podstatně zlepšilo - a to byl jeden z hlavních důvodů změny. Obsah zůstal zachován a bude (snad) jen věcí zvyku mít tyto stránky stejně rád jako ty předchozí. Přesto ... až dokončím ladění nové verze, bude spuštěna i verze alternativní v původním vzhledu. Nebude sice obsahovat všechny funkce z této (např. nové fotografie se budou aktualizovat pouze zde), ale s "klasickým" vzhledem a ovládáním např. článků či diváckých recenzí se určitě setkáte. Návrh nového designu má na svědomí Aleš Vykepěl. Díky mu za něj. 
Tak tedy ... zamáčkněte slzu v oku a držte minutu ticha za to, co již dále žije jen v našich vzpomínkách, a s čím jsem nejen já strávil mnoho měsíců času ...

A teď k novinkám jež přinesl nový design ...

Díky nové koncepci stránek je podstatně snazší přidávat nové věci. Uvítám vaše návrhy a nápady. A v sobotu nový design zapiji dobrým vínem a zajím další návštěvou Společenstva Prstenu v kině.

Jan "Belcarnen" Čeřovský, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz

Útržky z Gandalfova deníku ...
- Jistě víte, že hádanku s Bránou Morie vyřeší v knize Gandalf sám bez pomoci Froda jak je to ve filmu. Gandalf tím působí trochu hloupě. Podle McKellena měla tato scéna zdůraznit vztah Gandalfa a Froda a vytvořit jakýsi úvod k jejich další rozmluvě v Morii.

- Na radě v Roklince, když se Frodo nabídne jako nosič Prstenu, vidíme v Gandalfově tváři podle McKellena "úlevu a obdiv k hobitům". To byla jeho odpověď na řadu spekulací, co má vlastně jeho výraz vyjadřovat. Zda lítost, pochybnosti, úlevu, bolest ... jeho výraz byl skutečně mnohoznačný.

- Na otázku, zda ve později ve filmu (Dvě Věže, Návrat Krále) uvidíme Gandalfův souboj s Balrogem v hlubinách pod Morií pravil, že ANO! Ale na detaily si musíme počkat po kompletaci a střihu Dvou Věží.

- McKellen odkazuje přímo na Petera Jacksona pokud si chcete na zahradě postavit kopii hobití nory. Tu větší ze dvou použitých ve filmu si totiž nechal pro sebe a chystá se ji umístit na svou zahradu u domu ve Welligtonu. Prý z ní bude hezký dům pro hosty.

- Tazatel měl zajímavý pohled na vztah Froda a Sama. Bral jej jako velice silný, dokonce možná i jako milenecký. Usuzuje tak ze všemožných doteků, polibků a asi nejsilněji ze scény ve věži při přechodu do Mordoru. McKellen to takto nevidí. Tolkien prý určitě myslel jejich vztah jen jako velice silné přátelství a pokud by tomu mělo být jinak, určitě by to jasněji vyjádřil.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=156 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 27.04.2024 2:16:56 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------