Scénář filmu; novinky o DVD; LOTR x Warhammer
Napsal: Belcarnen dne 2.2. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Scénář k filmu !
Nejde samozřejmě o scénář originální, ale o verzi, kterou po mnoha shlédnutích filmu zpracovali návštěvnící fóra na webu Imladris.net. Angličtina je nutností. Pokud se někdo ujme překladu do češtiny, budou mu všichni více než zavázáni ...
Scénář - [ 90 KB ZIP ] - komprimovaný Word Doc dokument ...

Oficiální zprávy o DVD !
Po celé řadě spekulací a dohadů vycházejících z nadšení fanoušků, jak bude vypadat DVD filmu Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, se objevily už první oficiální zprávy ze strany distributorů. Takže první verze vyjde na DVD i VHS v srpnu a bude totožná s verzí, která nyní běží v kinech. Druhá verze, special edition, vyjde na DVD v listopadu a ta bude obsahovat 30 minut záběrů navíc a i první díl dokumentu o natáčení trilogie Pána prstenů.

Zdroj: FilmPub.cz

Je dost možné, že DVD se objeví na trhu ještě dříve. To vše závisí na tom, jaká bude návštěvnost LOTRa v kinech v období začátku léta. Dle distribučního prezidenta New Line Cinema Davida Tuckermana se uvažuje o další verzi (jiném střihu) filmu do kin, ale vše záleží na výsledku Oskarů a diváckém zájmu. Mnohem více bude známo právě po jejich udílení.

Games Workshop udeřil na trh ...
Již v listopadu vypustil Games Workshop na trh deskovou hru založenou na (filmu) Pánu Prstenů. A poptávka je, nečekaně, vysoká. Zatím je těžké říct, jak velké skutečně prodeje budou. Ale ředitel firmy, jistý Tom Kirby, nepochybuje o tom, že to bude slušný přídavek již ke stávajícímu prodeji vlajkové lodi společnosti, tedy Warhammeru.
"Tohle je naše první dobrodružství s licencovaným tématem. Udělal sem to prostě proto, že je to Pán Prstenů. Kdybych do toho nešel, moji zaměstnanci by mne taky mohli zabít,", říká Kirby.

K tématu deskové hry zde na webu:
- Games Workshop manuál (17.11.2001)
- nabídka Games Workshopu (2.10.2001)
- více o deskové hře Games Workshopu (1.8.2001)
- Novinky o deskové hře Pán Prstenů (8.6.2001)

Obrázky:
- Figurky Games Workshop
- Games Workshop - Figurky & hra
- Jak vypadá desková hra ?
- Figurka orla Gwahira

Srovnání webů o filmu v ČR
ZDE si můžete přečíst krátký článeček, který srovnává weby o filmu Pán Prstenů v ČR. Autorka naprosto ignoruje existenci vůbec nejstarších stránek s touto tematikou, Jeremiova Tolkiena, a tento web redukovala pouze na obrovský zdroj obrázků ... doufám, že váš pohled je jiný.
Ale ona "komorní atmosféře", o které také píše, mne velice potěšilo. To bylo cílem ...

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=143 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 27.04.2024 2:00:34 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------