Peter Jackson o Dvou Věžích
Napsal: Belcarnen dne 25.12. 2001, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Peter Jackson vedl rozhovor s Chicago Sun-Times o druhé části trilogie Pán Prstenů - o filmu Dvě Věže. Přestože film bude uveden až o příštích vánocích, PJ je přesto trochu na rozpacích z názvu, vzhledem k hrůzným událostem z 11. září. "Je pravda že jsem přemýšlel nad tím, co tento název znamená dnes, a modlím se za to, aby v době, kdy bude film uveden, nepůsobil název příliš kontroverzně." "Je to 50 let stará kniha. Nemůžeme jen tak změnit název. Fanoušci Tolkiena by nás ukřižovali!"

Jackson říká, že ústřední akční scénou druhé části bude Bitva v Helmově Žlebu. "Je to bitva, která vám nakope pr...," slibuje. "Skuruti proti elfům a lidem v Helmově Žlebu, což je stará pevnost. A říkám vám, že je to pěkně krvavé!"

Také očekávejte víc o Glumovi, opici podobné příšerce s velkýma očima z prvního filmi. "Je to počítačem generovaná postava namluvená Andy Serkisem, ale neočekávejte dalšího Jar Jar Binkse," říká Jackson.

"Je v něm kus dobrého a kus špatného. Jde o doslova týranou postavu. Byl zlomen Prstenem," dodává. "Skutečně se scvrkl ve svůj vlastní stín."

Pokračuje ve vyprávění o tom, jak se vyvine vztah Arwen a Aragorna v dalším díle. "Ponoříme se hlouběji do jejich lásky. Uvidíme, co skutečně znamenají jeden pro druhého."

----------
Druhý díl je již téměř dokončen. Bylo potvrzeno, že definitivně uvidíme enty a Stromovouse. Byla posílena role synů králů a tak podobně. Více informací bude dostupných v nejbližších dnech a všichni již netrpělivě čekají na trailer z druhého dílu (který má vyjít okolo března).

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=127 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 20.04.2024 12:33:16 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------