Dalších 6 videoukázek!, článek v MF Dnes
Napsal: Belcarnen dne 12.12. 2001, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


S ukázkami se skutečně roztrhl pytel. K dispozici je pět krátkých klipů. Co obsahují napoví jména:
Elrond & Isildur
Gandalf & Saruman
Gandalf & Elrond
Galadriel & Frodo
Gandalf & Saruman 2

Jde opět o formát Real, ale tentokráte stažitelný na disk.

Oficiální web pak nabízí moc hezké video z Roklinky. Najdete jej zde. Tentokrát jde o formát Apple Quicktime.
Specielně toto si ujít nenechte. Obsahuje spoustu překrásných záběrů!
.

Pán Prstenů v MF Dnes:

Střet mezi čarodějnými postavami Harrym Potterem od skotské spisovatelky Joanne Rowlingové a Pánem prstenů od anglického autora Johna Ronalda Reuela Tolkiena se očekával. Po pondělní londýnské předpremiéře prvního dílu trilogie Pán prstenů - Společenství prstenu propukl naplno a Harry první kolo v očích anglických novinářů prohrál.

"Kritici, kteří dali pět hvězdiček zručně udělanému filmu Harry Potter a Kámen mudrců, v němž ovšem není drobek inspirace, budou muset dát deset, aby učinili zadost Společenství prstenu," soudí list Daily Mail. "Harry Pottere, připrav se padnout na své koště," vyzývá Daily Express a The Sun volá: "Sorry, Pottere..." Pán prstenů se promítal pro zvané v pondělí v Londýně na témže místě, kde se před pár týdny poprvé představil Harry Potter. Do distribuce jde film 19. prosince, do tuzemských kin 10. ledna.

Spisovatelův syn a správce jeho literární pozůstalosti Christopher Tolkien přitom řekl, že Pán prstenů je kniha "příznačně nevhodná pro transformaci do vizuální dramatické formy". Autor knihy měl stejný názor a souhlas s filmovým zpracováním dal až v 81 letech kvůli finančním potížím. Zdrženlivost celé Tolkienovy rodiny vůči filmovému zpracování však porušil vnuk Simon, jenž snímek podporuje - což podle britského tisku vedlo k jeho rozkolu s otcem.

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=119 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 26.04.2024 5:25:39 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------