Několik pozitivních zpráv od českého distributora
Napsal: Thomas dne 20.11. 2001, e-mail: tomas.vyskocil@seznam.cz


Oficiální titul nakonec bude opravdu Společenstvo prstenu, zcela nepochopitelný překlad Společenství je jednou z mnoha podivností, které spáchal dnes již bývalý distributor Space Films. Ten prý již pěkně dlouhou dobu věděl, že datum 19.prosince je v ČR nereálné, ale nic nepodnikal.

Co se týče dabingu, který byl plánován, tak to souviselo s jeho strategií prezentovat Společenstvo jako čistě dětský film. Měl již dokonce uzavřené dohody s provozovateli kin, kteří jej měli o víkendu nasazovat v dopoledních časech.

Naštěstí se ale vše vyřešilo po změně, nynějším distributorem je tedy Warner Bros. Titul je opravdu Společenstvo prstenu, premiéra je potvrzena na 10.ledna 2002. Důvodem opoždění je odlišná strategie v nasazení snímků v celé východní Evropě (včetně Německa), kde dojde také k posunu premiér na rok 2002.

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=113 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 24.04.2024 12:08:19 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------