Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

11.11. 2003BelcarnenRozhovor Denethora, Boromira a Faramira v Osgiliathu z rozšířených Dvou věži - zlepší pohled na filmového Faramira? Nové fotky z rozšířených Dvou věží

Rozhovor Denethora, Boromira a Faramira v Osgiliathu z rozšířených Dvou věži - zlepší pohled na filmového Faramira? Nové fotky z rozšířených Dvou věží 

Boromir: Toto město bylo klenotem království. Místo světla, krásy a hudby. A bude jím znovu!
*pokřik*
Boromir: Ať se armády Mordoru dozví toto: Již nikdy nepadne země mého lidu do rukou nepřítele!
*pokřik*
Boromir: Toto město, Osgiliath, bylo získáno zpět pro Gondor!
*hudba známá z preview na rozšířenou verzi*
Boromir: Pro Gondor! Pro Gondor!
Faramir: Dobrá řeč. Hezká a krátká.
Boromir: Zbyde víc času na pití!
*smích*
Boromir: Otevřete sudy! Muži mají žízeň!
Vojáci: Hurrráááá!
Boromir: Dnešek si zapamatuj, braře. Dnes je život fajn!
Faramir se zadívá za Boromira.
Boromir: Co?
Faramir: Je tu.
Přichází Denethor obklopen vojáky.
Denethor: Dobrá práce.
Boromir: Dnes se vrátil mír, copak by to neocenil?
Denethor: Kdepak je? Kde je Gondorský nejlepší? Kde je můj prvorozený?
Boromir: Otče.
Boromir a Denethor se objímají
Denethor: Říkají, že jsi porazil nepřítele skoro jednou rukou.
Boromir: Přehánějí! To vítězství patří i Faramirovi!
Denethor: S Faramirem nemělo být toto město nikdy dobito. Copak jsi jej neměl chránit?
Faramir: To bych také udělal, ale bylo nás příliš málo.
Denethor: Vždy příliš málo. Nechal jsi nepřítele vejít a vzít si město jen tak z rozmaru. Pouze ty na mne vrháš špatné světlo.
Faramir: To není mým záměrem.
Boromir zašeptá k Denethorovi
Boromir: Nikdy mu nevěříš a on přesto stále plní tvou vůli.
Denethor a Boromir odcházejí do vedlejší místnosti
Boromir: Miluje tě, otče.
Denethor: Neobtěžuj mne s Faramirem, znám jeho množná užití a je jich jen pár. Máme mnohem důležitější témata k hovoru. Elrond z Roklinky svolal setkání. Neřekl proč, ale odhaduji jeho důvody. Říká se, že zbraň nepřítele byla nalezena.
Boromir: Jeden prsten. Isildurova zhouba.
Denethor: A padla do rukou elfů. Každý se jí pokusí získat. Lidé, trpaslíci, čarodějové. To nesmíme dopustit. Ta věc MUSÍ přijít do Gondoru.
Boromir: Gondoru?
Denethor: Je to nebezpečné, vím to. Prsten se bude stále snažit zlomit vůli slabých lidí. Ale TY! Ty jsi silný! A naše potřeba je velká. Je to NAŠE krev jenž byla prolita. NAŠI lidé kteří umírají. Sauron hraje na čas. Shromažďuje čerstvé armády. Vráti se. A až to udělá, nebudeme mít dost sil ho zastavit. MUSÍŠ JÍT. Přines mi tento mocný dar.
Boromir: Ne. Mé místo je zde, s mým lidem. Ne v Roklince!
Denethor: Odmítneš svému vlastnímu otci?
Faramir: Je potřeba jít do Roklinky? Pošlete mne místo něj.
Denethor: Tebe? Ha, chápu. Šance pro Faramira, kapitána Gondoru, ukázat své kvality. Nemyslím. Věřím v tomto úkolu pouze tvému bratrovi. Tomu, který mne nezklame.
Boromir zvedá bílou vlajku Gondoru.
Boromir: Dnešek si zapamatuj, bratře.
Boromir odjíždí na koni.


15 nových fotek z rozšířené verze

Nevím jak vám, ale mně tato scéna docela dobře vysvětluje Faramirovo chování v kino-sestřihu i onu větu "Příležtost pro Faramira,...". Úplně podle knihy to není, ale dle mého názoru je tato scéna dostatečnou satisfakcí za "jiného Faramira" z původní verze. V rámci možností...

První recenzi na rozšířené Dvě věže, odkazy na spoustu dalších informací a možnost objednání najdete v článku Exkluzivní preview na Dvě věže: Rozšířená Verze - Obstojí rozšířené Dvě věže ve srovnání se Společenstvem?

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

boromira, přidáno 15.11. 2003 15:37:34
Boromir a Frodo jsou nejsilnější a nejemotivnější postavy z celého filmu. Na nich je vidět,jak hroznou mocí Prsten působí, a jak dokáže rozvrátit všechny dobré úmysly. Nakonec je obrátí do naprostého opaku. Ale to těm postavám dává život a prostor a Boromir je skvěle zahraná postava.
Aala, přidáno 14.11. 2003 10:38:23
Boromoir se mi ve filmu velice líbí :)
Ale zdá se mi, že Denethor neměl vědět o nalezení Prstenu. Vždyť Boromir sám (v knize) neví, co je to Isildurova zhouba...

Aala, přidáno 14.11. 2003 10:37:58
Boromoir se mi ve filmu velice líbí :)
Ale zdá se mi, že Denethor neměl vědět o nalezení Prstenu. Vždyť Boromir sám (v knize) neví, co je to Isildurova zhouba...

Ruby, přidáno 12.11. 2003 11:45:03
Docela dobrá nouzovka, jak napravit nejvíc zmršenou postavu... Nebo docela dobrý ůlet, kdy vystřihli důležité vysvětlení z kino verze... Toť otázka :-)
Ale jinak... Jinak je to konečně něco, co vyžehlí Faramirovy ostré hrany, udělá z Denethora potvoru a Boromira ukáže zase v o něco lepším světle...

Míšánek, přidáno 12.11. 2003 7:44:17
Už jen necelé dva týdny a Two Towers extend budou tu!!!!!!
eriol, přidáno 11.11. 2003 19:57:10
No, co dodat! Je to super, jdu na to koukat podruhe!!!! 10/10! :-)
Rastr X, přidáno 11.11. 2003 19:45:21
Kde bych mohl sehnat to preview na extended dvd ?
PCcat, přidáno 11.11. 2003 17:26:02
To je jako v normalu, nasi taky nadrzujou brachovi:)))
Heyhall, přidáno 11.11. 2003 15:25:10
Jo,jo - extended verze je fakt lepsi - diky panubohu za DVD (a internet) ;-D
Erchamion, přidáno 11.11. 2003 15:02:46
saschia: Jo, tohle vysvetleni beru.
Boromir je urcite pozoruhodna postava - muselo byt zajimave ho hrat.

saschia, přidáno 11.11. 2003 14:46:15
Erchamion - ono prsten ma predsa moc nad clovekom a o co vacsia je ta moc, ked po prsteni tuzis aj z pocestnych dovodov! Takze mas pravdu v tom, ze Boromir chcel prsten pre Gondor z uslachtilych dovodov, ale pokus o zobratie prstena nasilim bola uz ciste praca prstena samotneho...

Inak mne je postava Boromira velmi sympaticka, lebo je to v zasade uslachtily muz, ktory sa zmieta medzi svojou snahou pomoct Gondoru a snahou prstena podmanit si ho. Nemal to chlapec lahke, ked si uvedomime ze bol okrem Aragorna jedinym clovekom (pozor, nie odolnym hobitom), ktory bol v blizkosti prstena tak dlho.

Erchamion, přidáno 11.11. 2003 14:34:18
Bellatrix: nebo prave naopak - prave proto, ze ho otec tolik miluje (a on jeho), chce splnit jeho prani za kazdou cenu, velmi mu to lezi na srdci a proto se tak uzira. Ale to uz je trochu fabulace, priznavam...:-))
Souhlasim s tim, ze rada momentu ze Spolecenstva ukazuje spise na vliv Prstenu nez na plneni otcovy vule, ale tohle byla uplne prvni myslenka, ktera me po precteni toho rozhovoru napadla, tak jsem ji sem napsal...

Hand, přidáno 11.11. 2003 14:30:34
Souhlas, osvětluje to mnohá temná místa.Velmi přísný otec a syn, který by udělal vše pro trochu lásky, důvěry a respektu od něj.
Erchamion, přidáno 11.11. 2003 14:29:35
saschia: Jenze v tom proslovu k Frodovi rika Boromir - pokud se dobre pamatuju - taky neco o tom, ze chce ten Prsten pro sve kralovstvi, k ochrane Gondoru. A to by celkem dobre korespondovalo s tim, co mu v tomto rozhovoru rika Denethor:"...Ale TY! Ty jsi silný! A naše potřeba je velká. Je to NAŠE krev jenž byla prolita. NAŠI lidé kteří umírají."
Na druhou stranu je fakt, ze primo ve Spolecenstvu je rada okamziku, ktere tenhle dojem nahlodavaji - Tebou zminena Elrondova rada, scena pri prechodu Caradhrasu...

Bellatrix, přidáno 11.11. 2003 14:27:20
Sice se mi změna Faramira nelíbí, ale s tímhle je to rozhodně logičtější.
Erchamion: já bych spíš řekla, že je už od Rady vidět, jak se postupně Boromir začíná víc a víc užírat psychicky, jak na něj má prsten vliv. Takhle by ho to nežralo, kdby šlo jen o to splnit přání otce, který ho beztak bezmezně miluje.

saschia, přidáno 11.11. 2003 13:58:38
Erchamion - preco? V ramci Rady prijal rozhodnutie znicit prsten a zas Boromir nie je z tych, co daju slovo a chystaju zradu. Navyse jeho preslov k Frodovi tesne pred rozpadom spolocenstva je jasnym prejavom vplyvu prstena - vykrikuje It could have been mine. It should have been mine! On sa snazil si prsten privlastnit, nie doniest ho otcovi na striebornom podnose.

Inak tato pasaz sa mi velmi paci, ukazuje ze Boromir bol kvalitny clovek, ze to nebol rozmaznany starsi syn vyuzivajuci oteckovu naklonnost.

A Faramir - chudak, tak ako sa po nom tato vozil, clovek ho obdivuje ze nevzal prsten Frodovi a nesiel tatkovi ukazat ze dokazal to co jeho milovany prvorodeny "zoral".

Erchamion, přidáno 11.11. 2003 13:34:05
Faramirovo chovani vysvetluje tahle scena docela dobra, ale na druhou stranu by to takhle mohlo vypadat, ze Boromir ve Spolecenstvu spise plni vuli sveho otce, kdyz chce ziskat Prsten, nez ze Prsten sam ho postupne ovlada...
Darthie, přidáno 11.11. 2003 13:33:42
Nuz, tiez suhlasim ze tento dialog vela vysvetluje. Denethor sa mi sice zda az trochu prehnane zaujaty, ale nie je to zas az taky extrem - a samozrejme, vsetko zavisi od hereckeho vykonu. Ale paci sa mi ako to perfektne vysvetluje Faramirovo spravanie v TTT - to s tou jeho "sancou ukazat svoje kvality". :-)
Arien, přidáno 11.11. 2003 12:58:46
No comment (akorat tak smajlik pro mlaceni hlavou do zdi)
Aman, přidáno 11.11. 2003 12:34:51
Už i tady začínáte s tím počítáním? Nekažte tenhle solidní web opičením po jiných. K rozhovoru: Denethor vypadá dost zaujatý, řekl bych až příliš, ale dokresluje to vcelku výstižně TTT a uvádí do toho co uvidíme v lednu.
Maeglin, přidáno 11.11. 2003 11:00:29
PRVNÍ!!!
Sice je dobré že je takhle přiblížená scéna, ale určitě to líp vynikne až při samotném shlédnutí.

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist