Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

26.6. 2003BelcarnenTěšíte se na další Legolasovy kousky?; Několik čísel a zajímavostí; Hokejový tým Pán Prstenů; Obrovský pavouk chce víc rolí - Odula promluvila!

Těšíte se na další Legolasovy kousky?
Přeložila (v)Eru, zdroj Sci-fi Wire

Orlando Bloom, který hraje Legolase ve filmové trilogii Pán prstenů, řekl SCI FI Wire, že se nedávno vrátil na Nový Zéland dotáčet některé scény pro poslední díl – Návrat krále. „Přetáčeli jsme některé záběry před několika týdny,“ potvrdil Bloom během interview, které poskytl jako součást propagace filmu Piráti Karibiku. „Režisérovi Peteru Jacksonovi se líbila reakce diváků na scénu z prvního dílu, kdy Leggy běhá po zádech jeskynnímu obrovi a jak v druhém díle surfuje po schodišti nebo naskakuje na koně. I do třetího filmu se snaží něco podobného zakombinovat. Takže šlo o další z těchhle Leggyho hvězdných momentů.“

Herec také dodal, že v předchozích dvou dílech jsou scény, které by rád přetočil, kdyby měl tu šanci. „Tolik jsem se změnil,“ říká, „a často si říkám: Bože, tohle bych teď natočil úplně jinak! Přemýšlel jsem tenkrát vůbec? Evidentně ne. Byl jsem tenkrát hodně nervózní a napjatý. Ale bylo to velká příležitost a tu postavu mám rád. Moc jsem se snažil jí zahrát dobře a Pete byl skvělý, režíroval opravdu výborně.“

V tuto chvíli, kdy už má natočeny všechny své scény, je Orlando Bloom plně připraven věnovat se následujícím projektům a dalším rolím. „Musel jsem se vrátil zpět, udělal jsem to a všechno už je hotové,“ říká. „Ne, že bych nebyl vděčný za tu možnost, kterou jsem měl, ale myslím si, že teď by bylo fajn dělat něco, co by dokázalo, že nejsem jen herec jedné role. Víte jak to myslím? Chtěl bych hrát i úplně jiné role a doufám, že budu mít příležitost dokázat, že dobře.“

Pozn. Belcarnen: Docela by mne zajímalo, které reakce má Peter Jackson, respektive Orlando Bloom, na mysli. Pokud smějící se sál při výskoku na koně, tak se máma rozhodně na co těšit...


Několik čísel a zajímavostí
Díky British Board of Film Classification známe délky některým zajímavých videí, která se objeví na DVD Dvě Věže. Asi největší zájem bude o exkluzivní upoutávku na Návrat Krále, která je dlouhá 12 minut a 32 sekund. Pozornost jistě přiláká i ukázka z rozšířené verze Dvou Věží, která trvá 5 minut a 19 sekund. Už aby bylo DVD na trhu...

New Line také oznámila, že nehodlá "trestat" fanoušky, kteří si zakoupí rozšířenou verzi DVD, tím, že by po uvedení celé trilogie přišla s nějakou "Super-Ultimate Edicí" či nějakou extrémně vylepšenou sběratelskou edicí. Takže investice do rozšířené verze je "bezpečná". Samozřejmě ale můžeme čekat (mé spekulace), že na trh přijde trojbalení všech dílů, nebude však nejspíš obsahovat nové materiály či části děje. Podle Howarda Shorea se ale můžeme těšit na speciální vydání soundtracku. Půjde o dvě CD ke každému filmu...

 

 A protože přicházejí prázdniny, dovolené a vedra, dovolím si zbytek článku nést v poměrně odhlehčeném duchu... dobře se bavte!

Hokejový tým Pán Prstenů
Invence fanoušků Pána Prstenů je asi nevyčerpatelná. Napadlo by vás někdy, že na internetu vzniknou webové stránky hokejového týmu Dom-Land Caribou, který je složen pouze ze členů Společenstva Prstenu? Takový web totiž skutečně existuje a funguje na adrese http://www.geocities.com/sotto-voce/caribou.html. Čekají vás informace o historii týmu, charakteristiky jednotlivých hráčů a statistiky ze zápasů, kalendář jednotlivých utkání, ale třeba i vysvětlení jména Dom-Land Caribou (kdo by čekal, že je to nápad Legolase a dokonce toto jména říká ve Společenstvu). Vřele doporučuji projet "News", obsahují hromady zajímavých zpráv a fotografií. Pár nejzajímavějších najdete i v galerii zde na webu.

 

Obrovský pavouk chce víc rolí - Odula promluvila!
Nový Zéland - "Kiki", pavoučice všem důvěrně známá jako Aragog z Harry Pottera a Tajemné komnaty, se právě nachází na Novém Zélandu a dotáčí několik scén pro Návrat Krále, kde si střihla roli Oduly.

"Režisér Peter Jackson měl pocit, že ta scény potřebuje trochu větší hloubku, výrazněji ukázat motivace mé postavy," řekla Kiki na úterní tiskové konferenci. "Samozřejmě, jsem pořádně zlá, ale to jsou snad všichni gigantičtí pavouci, ne? Jackson chtěl, aby Odula byla přeci jen o kousek jiná než ostatní zlí obrovští pavouci."

Kiki nemohla prozradit mnoho informací o nových scénách, mimo toho, že natáčení se účastnil i Frodo, Sam a Glum a že "tentokrát by měl Elijah Wood držet to zatracené jasné světlo od Galadriel hezky daleko od mých očí."

Kiki dala najevo své naděje v raketový vzestup kariéry po roli v Harry Potterovi a brzkém vystoupení v Návratu Krále. "V téhle době není zrovna moc filmových rolí pro groteskně přerostlé pavouky," postěžovala si. "Ale myslím si, že problém je jen v napsání toho správného scénáře. Proč ne třeba James Bond a Opravdu Obrovský Pavouk? Nebo bych možná mohla pracovat s Dr. Zlounem na dalším dílu Austina Powerse. Ráda bych si zkusila komedii."

Kiki byla poprvé angažována jako statista ve filmu Spider-man z roku 2002 s Tobey Maguirem v hlavní roli. Později ji však filmaři vyhodili, když se rozhodli angažovat někoho s trochu více "lidským" vzhledem. "To byla fakt neskutečná kravina," mumlala Kiki snažíce se zakrýt mikrofon dvěma ze svých nohou.

Kiki si užívá, že ji po roli Aragoga v Harry Potterovi lidé, obzvláště děti, na ulici poznávají. "Vždy je překvapí, že jsem ženského pohlaví, protože Aragog samozřejmě nebyl, ale rádi poslouchají historku o voiceoveru mužským hlasem. Je to tak dokonale zesynchronizováno s mými ústy, že skutečně nejde vůbec nic poznat.

Kiki zatím nemá žádné přesnější plány do budoucnosti, ale říká se, že jedná s producenty muzikálu Pán Prstenů, který budeme mít možnost shlédnou v Londýně od roku 2005. "Pokud bych se naučila zpívat. A choreografie je mnohem komplikovanější, pokud máte osm nohou," dodává k tomu.

I když si uvědomuje, že Akademie přehlédla Gluma při udílení ceny pro nejlepšího herce ve vedlejší roli, Kiki je stále přesvědčena o tom, že její role může názor porotců na tuto problematiku změnit. "Filmy se mění, Hollywood se musí naučit akceptovat i jiné než lidské herce."

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

AniCZka, přidáno 16.7. 2003 12:28:17
Hmmm, mám takový dojem,že ty kousky ani být nemusely... Legolas není Xena. Anebo ano? :)
watcher, přidáno 16.7. 2003 10:56:39
Arien: Stačí mi to, děkuju... i za varování, co se děje na oblíbených stránkách. Svatá pravda, že nejhorší ze všeho je setkání s blbcem... Ale já něco vydržím. :-)
Dagis, přidáno 15.7. 2003 21:25:47
Nejsi opilej, Eomher? Vystrihovat elfy z LOTR.... jo, a vlastne by nemuseli vystupovat ani v knize, vid... a vubec, jine rasy nez lidi by tam zrejme nemusely taky byt... Ne?
Tebe meli odsud vystrihnout, ty barbare!

Eomher, přidáno 15.7. 2003 20:02:50
málem jsem zapomněl . KIKI PREZIDENTKOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eomher, přidáno 15.7. 2003 19:58:03
Milá arwen , zdovolenim řikám , že elfové jsou jen dlouhovlasí a namyšlený blbci . a legolas je nejhorší z nich !!!!!! Elfi bych z pána prstenů klidně vystřih !!!!!!!!
anketa: Hnus

Arien, přidáno 15.7. 2003 11:50:46
Watcher: The sun shall shine upon your path, jestli ti to stačí takhle :-) (a doufam, ze jsem u elfstiny nepopletla pravopis). Jinak uprimnou soustrast za komentare, kterym jsi na jistych strankach vystavovan.
watcher, přidáno 14.7. 2003 15:29:25
Arien: Nejsem expert na elfštinu jako ty. Prosím, napiš mi to obecnou řečí :-))
Arien, přidáno 8.7. 2003 11:24:59
Watcher: Napodobne. Anar kaluva tielyanna.
smaug, přidáno 7.7. 2003 21:06:21
Jo a k těm jménům - pozor pozor! Nezaměňovat Sarouše za Saurouše!
smaug, přidáno 7.7. 2003 21:01:24
Zase budu rejpat. Podle mne bylo Legolasovo hopkání po zádech zlobra ješte v mezích normy, nicméně ten "berenův" skok a surfování na štítu mne fakt docela nadzvedlo, nehezky mi to připomíná ony neprůstřelný maníky z americkejch slátanin...Pokud se prokáže tendence stupňovat elfovy kousky až do absurdit, tak těbůh. To by se Jackson mohl pokusit třeba o náskok na nazgúla za letu, nebo by mohl dát elfovi střely Patriot ( a pak by Návrat krále mohl dopadnout jako parodie na Robina Hooda ):(
wacher, přidáno 5.7. 2003 15:00:57
Arien: Teď jsi nachytala ty mě, nemůžu si vzpomenout, kde to bylo...Ale tím šampaňským si s tebou připíjím. Měj se fajn, ať budeš kdekoli.
Arien, přidáno 3.7. 2003 10:50:55
watcher: Jezis, kde? Nevsimla jsem si, zes uz to nekde pouzil... Jinak pardon, z me strany ted budou dlouhe odmlky. Na oslavu shody oteviram pomyslne sampano :-))
asfaloth, přidáno 2.7. 2003 17:54:25
Lucyova :-)))))
A Froďa :-D
Podržte ma, ja padám...

Lucyová, přidáno 2.7. 2003 12:25:42
Mě teda nevadí ani skok na koně, ani jízda na štítu, ale to poameričtěný jméno - Leggy - to je teda síla. Navrhuji do češtiny překládat jako Legoš, dále můžeme mít Boroše, Ganďase a Áru :-)))
watcher, přidáno 1.7. 2003 18:46:39
B.J.Blaskovitz: Jízda na štítu se mi vůbec nelíbí, považuji ji za nejhorší scénu v TTT. Takovéhle scény se prostě do Pána prstenů nehodí – co je třeba vtipné v nějakém špagetovém westernu, komedii nebo komiksu, tady působí nepatřičně. Tohle by mohl provádět Méďa Béďa – pak se tomu zasměju! A podobných scén je trochu více, týkají se pouze trojice Legolas- Aragorn- Gimli, a štve mě na nich to, že režisér zřejmě předpokládá, že jsou diváci padlí na hlavu.
Arien: Konečně se v něčem shodneme, co? I když – Tom a Jerry byl můj nápad, že, mine, my own….:-))

ZY, přidáno 30.6. 2003 20:36:32
Leggyho hvězdné momenty... A sakra. :-/ Nenakopali Jacksonovy prd... ehm... No, zrovna skákání po obrovi a náskok na koně mi vždycky přišly poněkud nedotažené po trikové stránce... :-/
Scalex, přidáno 30.6. 2003 19:52:18
Líbil se mi skok i surf. Legolas má být v tomto filmu typickým představitelem rozzuřeného bojujícího elfa - tj. i když je rozčilený na nejvyšší míru, tak se chová jinak než Gimli, ne tak zuřivě, ale elegantně, s rozmyslem a s invencí (ne jen máchat sekyrou na všechny strany). A ten skok se mi líbil taky. Bohatě mi stačilo, že byl velmi zvláštní a efektní. Rozebírat jeho realističnost nemá v celém totálně nerealistickém díle smysl. Ve díle, kde chodí a mluví stromy a existují trpaslíci, skřeti a obří orlové opravdu nevidím důvod, proč by lehkonohý elf nemohl vyskočit na koně jinak než typický Mongol.
Ruby, přidáno 30.6. 2003 14:44:34
Anketa: Už jsem se s tím smířila. Po pravdě mi Dvě Věže celé přišly tak strašně zkomercializované (rozumějte proti Společenstvu), že už mi tam nevadí skoro nic.
Arweth, přidáno 30.6. 2003 12:39:25
Anketa> Jo, mi se to libilo, podle me to nijak neposkodilo film a demostrovalo to obratnost a neotrele mysleni elfu.
Oproti tomu ten skok na kone byl fakt strasny. Jeste minutu pote, co jsem to poprve videl jsem se nemohl rozhodnout, zda se mam nepricetne smat nebo zoufale zirat... ;-)

B.J. Blaszkovitz, přidáno 30.6. 2003 10:54:49
A všimli jste si jak mají amici tendenci všechna jména zkracovat např. Leggy nebo B.J. :o))
B.J. Blaszkovitz, přidáno 30.6. 2003 10:52:45
Můžu si dovolit jen takovou malou anketu??
Komu se líbilo Legolasovo surfování ze schodů?

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 30.6. 2003 10:23:31
Sírwen: co ti to hlásí? Já to testoval a vše funguje. Dotaz přišel. Jestli myslíš, že už se dlouho neobjevila žádná odpověď, tak to je proto, že naprosto nestíhám. Ale už se na dotazy vrhám :-)
Sírwen, přidáno 29.6. 2003 21:24:30
Mimochodem Bele, pardon že je to mimo téma, ale nejdou přidávat příspěvky do poradny...
kchaja, přidáno 29.6. 2003 21:01:09
Když se tu tak bavíte o harry pottrovy, tak po tom interview s legolasem, mi přijde orlando bloom ja zlatoslav lockhart...
Arwen, přidáno 29.6. 2003 19:02:12
ja Legolasovi fandim.A to nejen proto,ze je blondak,ale protoze je alespon me se zda dobry a hezky herec.a stim skokem na kone ,k tomu nemam co dodat,protoze,Houmi uz to rekl.
boromira, přidáno 28.6. 2003 19:33:28
Arien, moje řeč. Nevím, proč by se z lotra měl dělat odvar Hvězdných válek. Teda té nové řady, protože ta stará nebyla tak stavěná na efekt. Bez podobných výstředností bych se docela dobře obešla, myslím, že i bez nich je se na co dívat a o čem přemýšlet.
Tar-ara z Galdoru, přidáno 27.6. 2003 19:28:44
Ten skok na koně byl příšernej!!! Todle by elf nedokázal a nevim ani, proč by měl, když to jde úplně jednoduše. Toto je svět se stejnými fyzikálními zákony jako ten náš, ne takovej, kterej je vidět očima drogového závisláka! Krom toho, kdyby takhle Legolas na koně nasedl, dost krutě by Gimliho srazil na zem. Stačí se jen na ten skok pořádně podívat.
Pokud jde o to surfování, to mi zas tak nevadilo, ale vůbec by mi ani nevadilo, kdyby to tam nebylo.
A když už jsem u té kritizace, tak doufám, že v RotK nebudou z Gimliho dělat vtipálka působícího dojmem vola.
Čest a slávu Družině!

Sírwen, přidáno 27.6. 2003 19:14:58
KIKI PREZIDENTKOU!!!
Arien, přidáno 27.6. 2003 13:03:18
Ta jizda na stite je moc pekna - akorat ze tak do Toma a Jerryho, ne do PP. Jestli hodlaji TOHOHLE pridavat, tak potes Iluvatar.
hup, přidáno 27.6. 2003 12:09:38
Na straně jedné , jízda na štítu a náskok na koně a na straně druhé dva marné pokusy o sejmutí skřeta . Tak se to srovnává ...
M, přidáno 27.6. 2003 11:46:52
gh
Ramgad, přidáno 27.6. 2003 11:32:16
Tiež si myslím, že tie schody boli lepšie, elfovia ale nie sú supermani, po štíte by sa dalo, ale ten skok na koňa? O čo sa stavíte, že v Návrate Lego osedlá Nazgula ?
Lothorien, přidáno 27.6. 2003 5:50:43
A jeje.To bude zase něco!Legolas se zase ukáže jako těžkej machr,co?Ale ten sjezd ze schodů vážně neměl chybu!
JVac, přidáno 27.6. 2003 0:11:30
Skok mi taky nevadil, zato ten snowboarding mne nas...
Aubi ml., přidáno 26.6. 2003 20:09:06
S tim souhlasím, já vim, že to neni Odula, jen doufám, že bude pořádně vymajkaná, ne takhle obyč.
Merlkir, přidáno 26.6. 2003 18:49:16
No, ona to není Odula, to je jen taková sranda. :)
Myslím, že Legolasův skok je strašný, jízda na štítu mi vadí trochu míň, ale střihl bych ji jinam...
Ten skok se dal vyřešil úplně přirozeně, ten kdo to vymyslel by si to potřeboval zkusit...

Aubi ml., přidáno 26.6. 2003 16:28:54
Já spíš doufám, že Odula bude vypadat líp než na tom obrázku. Odula není žádnej obyčejnej přerostlej pavouk, i vypadat by měla jinak.
watcher, přidáno 26.6. 2003 13:42:20
To jsou dost deprimující zprávy. Zrovna scény, které nejsou dobré, tam bude strkat! Jak Legolas naskakuje na koně mi nevadí, když je elf, ale ta jízda po štítu byl děs...A k tomu ještě ta pompézní hudba!
Merlkir, přidáno 26.6. 2003 11:55:10
To je ovšem hrůza. Sakra! Proč neudělají průzkum třeba na TORNu? a ne někde u Mekáče..
Houmi, přidáno 26.6. 2003 11:53:25
Já si myslím že Legolasův skok na koně nebylo nic co by filmu uškodilo. Bylo to efektní demonstrování nadlidských schopností elfů. Přece nebudeme křičet, že není možný aby někdo takhle vyskočil na tryskem jedoucího koně.
Scalex, přidáno 26.6. 2003 11:24:38
Belcarnen: tu reakcí publika bych spíše viděl na "WOW!" pronesené unisono celým kinem, za současného padání pytlíků s popcornem na podlahu kina.
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist