Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

18.6. 2002BelcarnenVelké horko a Galadriel v našich lesích; ToyBiz ruší edice hraček k Pánu Prstenů; Ammo.sk je banda arogantních ***; Úsměvná poznámka o rozšířené edici DVD; Meče od United Cutlery i v ČR; Ještě nejste na diskusním fóru ?

Velké horko a Galadriel v našich lesích
Je strašně horko, skoro se nedá pracovat. A také je sucho. Nejen venku, ale i co se novinek okolo Pána Prstenů týče. Snad brzy zaprší nějaké pirátské záběry z prodlouženého DVD či Dvou Věží. Budeme vzývat déšť a trpělivě čekat. Nadále budu hledat vše nové a zajímavé okolo "našeho filmu", ale nesmíte se zlobit, pokud se tu chvíli nic nového neobjeví. Holt asi nic nebylo. Nerad uveřejňuji krátké články jen s jednou nijak extrémně důležitou zprávou, to si ji raději syslím do foroty. 

Zajímavý nápad dostala dvě děvčata, Brygmi (fotografka) a Avai (model). Zaběhla si do našich lesů a nafotila pár záběrů Galadriel. Inu práce Petera Jacksona s Cate Blanchett to není, ale i tak se cení ...

 


ToyBiz ruší edice hraček k Pánu Prstenů
Balrog se stále nedostal k distributorům. Společné sety postaviček ze Společenstva a nově i Dvou Věží, hromadná balení 12'' figurek. Gil Galad, elfí armáda z úvodu filmu a 12'' Pán Nazgůlů se k fanouškům plastu taky hned tak nedostanou. Toy Biz pouze stručně oznámil zrušení setů a neproběhlé dodávky Balroga nekomentoval. Můžeme jen spekulovat (či spíše velmi doufat), že vše se děje z finančních důvodů. Tedy že o figurky je menší zájem, než výrobce původně čekal. 
Něco více o hračkách třeba tady.

Ammo.sk je banda arogantních ***
Už asi nemá víc cenu bavit se o úrovni těchto slovenských stránek. Po ujeté antirecenzi Společenstva přicházejí s anketou, která obsahuje naprosto lživé informace a v kontextu petice za změnu názvu Dvou Věží je ... ale darmo mluvit. Udělejte si obrázek sami. To už není dobré ani jako vtip ...

Je to zámer, že premiéra druhého dielu Pána Prsteňov s názvom Dve veže bude 11. septembra? 
Určite áno (29 hlasov) Možno (2 hlasy) Nie (2 hlasy) Neviem (1 hlas) 


Úsměvná poznámka o rozšířené edici DVD
Na webu Movie Poop Shot (web zabývající se novinkami a nepodloženými zvěstmi v zábavním průmyslu) se objevila krátká noticka o rozšířené edici DVD. Velmi mne zaujalo hlavně použití slova "fucker" místo zájmena "it" při odkazování na ono DVD v poslední větě. To jen tak na okraj, aby vám byla jasná úroveň článku, ze kterého text pochází ...

Je to mistrovský kousek Petera Jacksona, vytvořeno ve stylu mocných Istari, nejlepší DVDčko co kdy bylo vytvořeno. A vůbec kdy vytvořeno bude! Tedy samozřejmě s možnou vyjímkou dalších dvou dílů trilogie. Drzý prohlášení, ale až si TO v listopadu koupíte (a vy to uděláte!) , tak mi zkuste říct, že jsem se pletl.


Meče od United Cutlery i v ČR !
Ano, je tomu skutečně tak. Pokud nemáte hluboko do kapsy, můžete se obejít bez složitého objednávání z ciziny a výborně zpracované (a skvěle vypadající!) repliky zbraní z Pána Prstenů zakoupit i tady v republice. Žihadlo za 8 190,- a Glamdring za 12 000,- jsou jistě lákavá nabídka, že? Pokud vám je ale někdo doveze třeba z Německa, můžete ušetřit na Glamdringu takové 4000,-. 
A kde tedy meče mají? Do výlohy je můžete jít obdivovat k firmě Renesance, Moskevská 367/22 na Praze 10. Mají i web - http://web.iol.cz/zamecnictvi - ale na něm není o prodeji tohoto sortimentu ani řádka. 

Výrobky United Cutlery zde na webu:
- United Cutlery chystá nové meče (zbraň Arwen a druhého Nazgůla)
- Připravuje se replika Narsilu
- Nabídkový list zde, náhled na všechny tři základní meče tady
- detaily: Glamdring, Žihadlo a meč krále Prstenových přízraků

Ještě nejste na diskusním fóru ?
Opět po nějakém čase si zaagituji. Určitě se objevilo pár nových čtenářů článků, kteří ještě neměli to štěstí a nenavštívili diskusní fórum. A jistě je tu spousta dalších, kteří se mu z nějakého důvodu vyhýbají. Snad je to strach z počtu nových příspěvků každý den, nevím ... ale je to škoda. Čím více diskutujících, tím větší záběr zájmů a témat. Přidejte se i vy!

Co zajímavého se na fóru děje v poslední době? Samozřejmostí je aktivní místnost o filmu Pán Prstenů, to je standart. Obrovský rozmach zaznamenala část s organizací webových srazů po celé republice. Praha, Brno, Plzeň ... kde příště? To záleží i na vás.
Novinkou je systematická výuka elfštiny. Quenya čeká i na vás! Do této místnosti přispívá i Laisi Finwen, autorka prakticky nejpoužívanější učebnice tohoto jazyka u nás. Fanoušky nejen Harry Pottera potěší Soukromá škola čar a kouzel, ve které se právě blíží k závěru první semestr. To ale samozřejmě není vše. Jmenoval jsem pouze pár místnosti z více než stovky, každý si vybere to své. I kdyby jen místnost pro připomínky, kritiku a návrhy na vylepšení tohoto webu a fóra :o) 

Stále váháte? Za zkoušku nic nedáte ... prostě se zaregistrujte, projděte si pár místností a ... rozhodněte se. Přihlášení TADY, registrace pak ZDE.
 

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 27.6. 2002 10:10:53
Carnach: jednoduše řečeno jim na web asi chodí málo lidí a tenhle styl "reklamy" jim přijde zábavaný. Jejich věc, nemá cenu se rozčilovat. Je to asi partička puberťáků, co má pocit, že s dobíráním-si LOTRa vystačí na dlouhé měsíce ...
carnach, přidáno 27.6. 2002 7:29:55
Hehe, ta nová anketa je taky docela go. A vzbuzuje opravdu masový zájem, co? :-)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 26.6. 2002 22:10:49
Jan Vaněk: díky za ujasnění překladu článku. Nejsem překladatel a je to vidět, Angličtinu umím doufám na úrovni, která stačí ...
Pokud mi někdo bude s překlady pomáhat a operativně dodávat přeložené texty, budu jen rád. Nikdo takový není ...

Jan Vaněk jr., přidáno 26.6. 2002 18:29:55
Co to s tím systémem sakra je? Zkrátka, v prvním odkaze by se mělo v porovnání s tím uvedeným v textu článku nahradit index.html za 1a.html; ve druhém přidat ještě /f.htm a ve třetím dát za první lomítko FMPro?- db=SXLX_Dictionary.fp5 &-layout=FirstPage &-format=bodies.htm &-RecID=41917 &-Max=10&-Find (ovšem bez mezer).
Jan Vaněk jr., přidáno 26.6. 2002 18:25:35
Není mi jasné, co mi má být jasné o úrovni Burnettova článku (nyní už odsunut do asi permanentního archívu na http://www.moviepoopshoot.com/retinalfetish/1a.html). Z přečtení textu samotného usuzuji, že autor to možná trochu přehání s bodrou hovorovostí, ale ve své práci, tedy produkování přidaného materiálu na DVD se vyzná, jinak by taky sotva mohl pracovat na tom s FotRem. Ta první věta je trošku šroubovaná a translator-unfriendly, ale v úplnější podobě by byla "... chci oficiálně prohlásit, že můj šéf Michael Pellerin, producent, který stojí za vydáním mistrovského díla Petera Jacksona na obřím DVD společnosti New Line Cinema, vyčaroval ve stylu Istari úplně nejlepší DVD..."

Fucker, jak uvádí každý dobrý slangový slovník, neznamená v tomto kontextu nic víc než třeba československy bazmek: "2. A person or thing. Used loosely when perhaps the person/thing is unknown to the user, and occasionally affectionate use.", http://www.peevish.co.uk/slang/f.htm ; "2. A pejorative or admirative term of reference.", http://www.sex-lexis.com/FMPro?-db=SXLX_Dictionary.fp5&-layout=FirstPage&-format=bodies.htm&-RecID=41917&-Max=10&-Find

petruschka, přidáno 24.6. 2002 18:12:23
...teď už mají novou: co bys udělal s knížkou Pán prstnů(nebo podobně). Možnosti sou třeba - ohřál se u ní nebo daroval ji nějakému debilovi :)

to by se redakce ammo musela obdarovat navzájem

Kementári, přidáno 23.6. 2002 15:06:56
ta anketa... hnus
Káťa, přidáno 20.6. 2002 15:37:59
ten slov. web... no moc lidí na něj nechodí co? viz. počet hlasujících...
filipa, přidáno 20.6. 2002 8:52:43
Čo sa týka toho Ammo.sk: Prečo ste to vlastne vytiahli? iba čo im robíte reklamu. Ja som o tých stránkach nič nevedela (nie že by mi to chýbalo) až kým som si tu neprečítala tu antirecenziu a teraz o tej ankete. myslím, že takéto "perličky" je najlepšie ignorovať. keď je niekto blbý ...
flappy, přidáno 19.6. 2002 13:37:14
Tu "recenzi" na AMMO jsem cetl a prijde mi to ve stylu vtipu: [ Vystoupi Ir v USA z lodi a prvniho kolemjdouciho se pta: "Mate tady vladu?", "Jo, tak ja jsem proti".] (Nic proti Irum). Pan Prstenu je proste ted "moda", tak abychom nahodou nesli s modni vlnou, tak to radeji zkritizujeme. Nechte je zit, nejak na sebe preci upozornit musi.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.6. 2002 12:23:17
Viz. ta aféra s antirecenzí ... je to prostě ujetá partička, které nevím proč (i když vlastně co je lepší reklama než odkazy na oblíbeném webu) strašně kritizuje LOTRa ...
carnach, přidáno 19.6. 2002 12:16:02
Když je otázka položená takhle, tak je výsledek předem jasnej. Kdo o tom nic neví tak se chytne:-<
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.6. 2002 12:12:01
Neházel bych všechny do jednoho pytle. Ale na návštěvníky ammo.sk to sedí :-/
Stanley, přidáno 19.6. 2002 10:46:23
Ta anketa na ammo.sk je daco neuveritelne... To snad uz nema obdoby.. Ale banda tupych Slovakov odhlasuje vsetko... Co uz... (ps: autor prispevku je Slovak)
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist