Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

12.1. 2004BelcarnenJak se připravit na premiéru Návratu krále; Hobit bude? Aneb co napsala Premiere; Několik zásadních tipů pro návštěvu Návratu krále...

Tak premiéra Návratu krále se nám pomalu ale jistě blíží. Na úvodní stránku webu jsem vám doplnil takové malé obrázkové odpočítávadlo dní, snad se vám líbí. Tento článek nebudou žádné zásadní a vážné informace o filmu, spíš něco pro rozveselení a trochu oddychu při čekaní. Jen si to přiznejte, už na vás leze předpremiérový stres ;-)

Jak se připravit na premiéru Návratu krále
Za pár dní tu máme premiéru Návratu krále v České republice. O půlnoci z 14. na 15. ledna se několik tisíc nedočkavých fanoušků shromáždí před kiny s nervózně muchlaným lístkem, na který čekali víc než rok, v ruce. Všude ve světě je tato událost provázena zájmem médií, protože o fanoušcích fantasy a Pána prstenů se mezi „prostým lidem“ soudí, že nejsou tak úplně normální (ale kdo je ;-)). Stovky fanoušků čekali více než týden při teplotách hodně pod nulou v ulicích okolo jednoho z norských kin, aby měli jistotu, že na ně v předprodeji určitě zbyde lístek na Společenstvo. Letos, stejně jako loni, pro ně již byla vybudována provizorní hobití vesnička, která jim čekání ulehčila a zároveň posloužila jako skvělá reklamní kampaň. Tady sice nemusíme rozbalovat spacák před Slovanským domem v Praze či Špalíčkem v Brně, ale i přesto si premiéra druhého dílu Pána Prstenů zaslouží trochu víc než jen obléct kecky, značkové tričko a vyrazit do kina. Když od nás očekávají, že se budeme chovat (podle nich) jako „blázni“, dejme jim co chtějí!  Nejméně dva roky (a mnozí z nás ještě o nějaký ten měsíc déle) hledáme každý den nové informace a fotky z tohoto filmu, leckdo utratil stovky korun jen kvůli stahování nových ukázek a dalších videí. Věnujme trochu úsilí pořádné a efektní premiéře!

Nejdůležitějším bodem jest domluvit se s dalšími fanoušky na společném postupu. Ideální by bylo tvořit skupinky po devíti lidech, ale to nejspíš nevyjde. Nutností je před Návratem krále shlédnout znovu předchozí dva díly v jejich rozšířených verzích. Můžete také vyrazit na maraton, tedy projekci klasických verzí obou dílů, která bude zakončena právě půlnoční premiérou. Osobně bych si to takhle nedal. Šest hodin v kině před premiérou zajisté vyčerpá a hlavně po rozšířených verzích už nějak nemám chuť na ty klasické, byť v kině. Ať tak či onak, okolo půl dvanácté budete jistě všichni čekat v kině před sálem a vést poslední debaty "co asi uvidíme".

Naprostou samozřejmostí je, jak jsem už psal výše, že přijdete stylově oblečeni. Ne každý musí mít dokonalou repliku Gandalfova či Aragornova kostýmu, to vůbec nemyslím. Ale pestrá směska oblečení na dřevárny a fantasy LARPy bude vypadat rozhodně velmi efektně. Trocha toho maskování pro skřetí válečníky, nějaké ty dřevěné zbraně a uvidíte, jak se atmosféra Palace Cinemas najednou změní. Dřevěné zbraně a maskování mají u tu výhodu, že pokud dojde k nějakým problémům se zvukem či obrazem během promítání, bude mnohem snazší rychle a beztrestně vyčinit promítači...


Zapomenout nelze ani na něco, co už se provozovateli kina nebude líbit tolik jako narvané sály. Mluvím samozřejmě o PŘÍSNÉM ZÁKAZU KONZUMACE POPCORNU A JINÝCH POCHUTIN BĚHEM PROMÍTÁNÍ! Tento bod jsem zvýraznil z toho důvodu, že jej považuji za absolutně nejdůležitější. Nelze zakazovat pití, Návrat krále přeci jen trvá přes tři hodiny, ale bez šustících krabiček a pytlíků by to každý fanoušek alespoň na premiéře vydržet měl. O bezpodmínečném vypnutí mobilních telefonů nemá význam rozepisovat se více, to by mělo být samozřejmostí. Vhodné je schovat do kapsy i digitální hodinky každých šedesát minut hlasitě upozorňující na svou přítomnost.

Také pevně věřím v to, že všichni diváci dorazí v adekvátním stavu, a ne pod vlivem alkoholu a dalších roztodivných látek. Protože nic nedokáže zkazit dojem z filmu, jako tlupa výrostků chichotajících se u těch nejdramatičtějších scén a opilec hlasitě komentující dění na plátně. Ale on i příliš "zaujatý" fanoušek, který dává najevo svou nelibost se změnami v ději proti knize, dokáže docela naštvat. Takže se kroťte i v tomhle směru a nadávat můžete později :-) 

Pokud se vám nepodaří na půlnoční premiéru dostat, nemusíte kvůli tomu smutnit. Však si film užijete i o nějaký ten den později. Držte alespoň palce, aby ta letošní kostýmovaná premiéra vyšla na co nejvíce místech. Půlnoční jsou narvané v mnoha sálech Prahy i Brna, určitě to bude zajímavý zážitek


Hobit bude? Aneb co napsala Premiere
Na webu časopisu Premiere se objevil článek s titulkem Gandalf: Hobit bude. Píše o problémech s právy na zfilmování Hobita, o kterých jste zde mohli číst už dříve, a zároveň dodává následující...

...
Herec Ian McKellen, který byl za roli čaroděje Gandalfa ve Společenstvu prstenu nominován na Oscara, v nejnovějším rozhovoru předpověděl brzké ukončení právního sporu. S Peterem Jacksonem prý o Hobitovi nedávno mluvil a režisér se na natáčení těší - možná s ním začne hned, jak dokončí svůj remake King Konga. McKellen také zmínil, že si velice rád zopakuje roli Gandalfa Šedého. "Mám ho radši," řekl herec, "Gandalf Bílý je oproti němu nudný patron."

[Celý článek]

 

Několik zásadních tipů pro návštěvu Návratu krále...
... aneb trocha humoru neuškodí a pár tipů pro přežití Návratu krále také ne...
Přeložil Case, originál na www.bash.org

1. Uprostřed filmu si stoupněte a hlasitě zakřičte "Moment...kde je sakra Harry Potter?!"

2. Zataraste vchod do kina a křičte "NEMŮŽEŠ PROJÍT!". Po skončení filmu řekněte "Lucas by to zvládnul líp."

3. Někdy během filmu vstaňte a s výkřikem "Musím jít! Středozem mě potřebuje!" skočte s rozběhem do plátna. Když vás odrazí zpátky, tiše se vraťte na svoje místo.

4. Hrajte hru, spočívající v tom, že se každý musí napít něčeho alkoholického pokaždé, když někdo řekne "Prsten".

5. Ukazujte prstem a chechtejte se pokaždé, když někdo umře.

6. Zeptejte se nejbližšího Tolkienofila, jestli si myslí, že Gandalf chodil do Bradavic.

7. Každou větu Elronda dokončete slovy "pane Andersone".

8. Když je Aragorn korunován králem, stoupněte si a co nejhlasitěji zpívejte "Já na to mám!"

9. Na konci si stěžujte, že postava Gluma je politicky nekorektní vůči Somálcům.

10. Když se objeví Odula, štípněte člověka před sebou zezadu do krku.

11. Mluvte celou dobu jako Glum. Na konci někomu ukousněte prst a spadněte ze schodů.

12. Oblečte se jako důchodkyně a sehrajte bitvu o Helmův žleb ve stylu Monty Pythonů.

13. Když Denethor zapálí oheň, křičte "Barbecue!"

14. Ptejte se lidí kolem, kdo je podle nich příští Terminátor, poslaný z budoucnosti Středozemě s úkolem zabít Frodo Pytlíka.

15. Když ve Dvou věžích vyráží enti na Železný pas, stoupněte si a zakřičte "Utíkejte, prašivci!"

16. Kdykoliv někdo zabije skřeta, křičte "A ostatní koukejte vzít Rohan!". Stopněte si, za jak dlouho vás vyrazí z kina.

17. V průběhu nějakého rozsáhlého záběru na bitvu se dožadujte "Kde je Waldo?"

18. Hlasitě se dohadujte o tom, že jste slyšeli, že někde ve filmu je schovaný jeden snímek s nahým elfem.

19. Zpívejte nahlas jako skřeti.

20. Přijďte na premiéru oblečený jako Frank'n'furter a bezmocně choďte sem a tam a tvařte se zoufale zmateně.

U bodů 15 a 16 jsou originální výroky "Run Forest, run" a "That's what I am Tolkien about!", ale nic lepšího mě nenapadlo tak, aby to bylo alespoň trochu srozumitelné i úplným neangličtinářům. Sorry.

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Ruby, přidáno 27.2. 2004 14:59:43
Janina: A co takhle použít k tomu mapu z knihy...? Tam by to neměl být problém... I obkreslit to po svém, pokud bys neměla zájem o klasickou podobu mapky...
Janina, přidáno 25.2. 2004 21:20:02
Škoda, že mi Elfa a jeho tajné zjevení neukázali.............................
PS: Nemohl by mi někdo pomoci?
Chci si sestavit a nakreslit Frodovu cestu, ale pořád mi něco chybí. Máš-li návrh tak se mi ozvy na jana.zabava@tiscali.cz.
Díky moc

Amy, přidáno 23.1. 2004 9:05:35
Elenya:Tak ten lembas je naozaj super, pochutnávali sme si na ňom tesne pred kinom - samozrejme, že myslím na Návrat kráľa- no bohužiaľ, nikomu nestačilo jedno sústo, ale to je vlastne znamenie vysokej kvality lembasu-no nie? Ešte raz vďaka.Pomohlo nam to pri premietaní Spoločenstva a Dvoch veží "vybičovať" atmosféru kamsi k výšinám....
gildor, přidáno 15.1. 2004 22:39:59
Elenya: Dik ti, zda se mi to trochu jako Vanocni cukrovi, nicmene zkusim a pak zhodnotim.Mel uz sem tendence experimentovat ale sel sem na to moc vedecky-hroznovej cukr narychlo,skrob na dyl atd.Nic moc-uvidim jak dopadne kombinace :)
Ach jo,zase se mi con kreje do sprtani,takova skoda vsechny akce mi vzdycky pridou do zkousky
All:proc to nemuze bejt kvuli vysokoskolakum ne v lednu a ne v cervnu? Idealni by byl treba brezen.

Elenya , přidáno 15.1. 2004 21:19:50
Slanej lembas ještě nemám, ale až bude, ozvu se:) Že by to nějak zaplnilo žaludek? No nevim, nevim... Na to nemám to správný obilí!
PCcat: Já zkoušela quenijštinu, ale když si člověk nemá s kym povídat, neni to ono, takže už zase nic neumim! Ale líbí se mi psaní v tengwar, to bych se chtěla naučit dokonale. Musím se na Conu informovat u Laisi Finwen, mám pár nesrovnalostí.
Díniel: Dej vědět, jak to dopadlo. Já právě dopekla svou "Conovskou" zásobu:)
HURÁ! UŽ ZÍTRA!!!!!

Lady of Ithilien, přidáno 15.1. 2004 20:06:43
PCcat:To vážne???
PCcat, přidáno 15.1. 2004 19:37:46
Díniel: My si se sestřenkou povídáme elfsky:)
Díniel, přidáno 15.1. 2004 19:23:02
Nesnáším popcorn!!!!Nedá se to jíst!!!
to Elenya: Dík, ještě dnes v noci peču lembas.
Co se týče kostýmů, tak se už měsíc trápím přemítáním, co si vezmu na sebe, abych v tom nevypadala blbě, ale nic moc jsem nevymyslela. Tak jsem si za pomoci mojí babičky-švadleny spíchla nějaký plášť, který by se snad dal i vydávat za elfský, snad s tím v pátek uspěju.
ad 11) To by docela šlo, s mluvením jako Glum mám praxi - mluvím tak na našeho psa a oslovuji ho Miláššku. Ostatní rodinní příslušníci si ťukají prstem na čelo.

PCcat, přidáno 15.1. 2004 19:16:32
To co sem viděla, to snad ani nedá popsat. Básním o tom před všema nešťastnejma kámošema co nesehnali lístky, a ti jen sedí s otevřenou pusou.
Film je naprosto úchvatnej, nejvíce se mi líbil příjezd Rohirů na Pellenor(to sem ani nedejchala), a potom Éowyn a Nazgul. Taky nesmim zapomenout na bitvu před Černou branou a na Šedý přístavy. A na Stezky mrtvých. A na doupě Oduly. Prostě úúúúúúúúúúplně fšechno bylo sqělý.
Naštvalo mě akorát že diváci si courali na záchod každejch pět minut, při tom, když je Frodo zamotanej do pavučiny se rozchechtali a někdo zuřivě zařval: MUMIE!!! a taky téměř nikdo nezůstal na závěrečnou píseň.
Jediné, v čem mě film zklamal byla smrt Denethora, přišlo mi to takový nevhodný, měl radši uhořet na tý hranici. Ale jinak sem na konci regulérně bulela jak malý dítě, kterýmu vemete hračku. Závěrečnou píseň sem si polohlasem zazpívala(znam ze soundtracku na zpaměť:), ale stejně už tam skoro nikdo nebyl. A když byl, tak se nahlas bavil se sousedem:(((

Elmérien, přidáno 15.1. 2004 15:35:58
Elenya: A taky ten lembas naplní jedním soustem žaludek vzrostlého muže?:-) Ty jo ale díky, hned to zkusím.
pivli, přidáno 15.1. 2004 7:30:27
A receptík na slanej lembas by nebyl?:)))))
Elenya , přidáno 14.1. 2004 19:51:55
Tak jo, je to:
250g cukru,250g tuku,1 vejce,1 hrnek medu,1 lž vanilky,500 - 750g mouky hl.,lžička soli, lžička prášku do pečiva. Předehřát troubu na 190. Smíchat mouku, prášek a sůl. Pak zbytek smíchat v další míse, přidat tu mouku se solí a práškem a lehce uhníst. Na pomoučenym vále tvořit lembasový chleby. To těsto je díky medu dobře tvárný, tak se nebojte experimentovat:) Pečeme asi 8 minut, nebo prostě do mírného zhnědnutí (až se to bude pálit, bylo to tam moc dlouho:)Necháme vychladnout na pečícím papíře.
Ze začátku se vám to bude sdát asi suchý, ale v puse to jako kouzlem změkne a zesládne. A je to moc dobrý:)

esefjr, přidáno 14.1. 2004 17:36:52
abych dodal správné datum Na středu 14.1.2004 na 20:00
Já toho budu do smrti litovat ( nebo možná do nejbližší návštěvy v kině...:)
Snad má slečna rezervovala 2 vstupenky na co nejbližší datum. 4tvrtek, pátek???:(:(

esefjr, přidáno 14.1. 2004 17:35:02
Ahoj lidičky, představte si, že já jsem musel kvuli finanční tisni do práce a tak jsem 2 vstupenky na NÁVRAT KRÁLE nechal své slečně, aby ty dvě vstupenky nechala kolegum v praci. A L E !!!
VSTUPENKY BYLY ZADARMO
VSTUPENKY BYLY N A S T Ř E D U na 20:00 do multiplexu PC na Novém smíchově:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:

nellas, přidáno 14.1. 2004 14:51:16
Case: tak už aspoň vím, podle čeho vznikl ten seriál :-)
http://www.ebaumsworld.com/waldo.shtml

Case, přidáno 14.1. 2004 13:00:00
http://www.touristofdeath.com/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=1
Case, přidáno 14.1. 2004 12:52:35
asfaloth, nellas: ad 17 - kdepak soutěž. Waldo je jméno onoho 'turisty', jehož doplňováním do všech možných a nemožných fotografií se baví strašlivá spousta lidí po celém světě. Zkuste si to najít v Google. Osobně jsem to považoval za natolik známou věc, že jsem to nijak neupravoval ani nevysvětloval.
Lenka, přidáno 14.1. 2004 12:51:45
Ještě jsem zapomněla - popcorn přímo nesnáším - ten děsnej smrad a bordel, co jeho žrouti udělají!!!!!
Závidím všem z Prahy, že mají možnost vidět půlnoční premiéru, ale rozhodně vám to přeju, super si to užijte. Já si to vynahradila aspoň zítřejším maratonem v Budějkách. Nevim, jak vydržím, ale děsně se těším a rozhodně ani nebudu moc dospat.

Lenka, přidáno 14.1. 2004 12:46:02
Ahoj všichni, přestože už sem chodím skoro dva roky, do diskuzí jsem se nezapojovala, coz mě teď dost mrzí.
K tomuhle článku se ale vyjádřit musím. Tedy Bele těmi tipy jsi mě fakt dostal, chechtám se pokaždý si na ně vzpomenu, hlavně na 5,7,12,13. A z 10. jsem na větvi.Kdyby mi to někdo provedl zařvu na celý sál a asi zdrhnu. Jo, taková menší arachnofobie, je fakt lahůdka!


lence, přidáno 14.1. 2004 11:30:07
A co přidat bod 21: Domluvit se s obslouhou a do každého popcornu přidat jednoho pavouka??
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 14.1. 2004 11:28:49
Gildor: kdyz na TolkienCon dobrovolnici donesou nejaky svuj lembas, urcite se nezkazi :)
Aman, přidáno 14.1. 2004 11:23:46
Joj, už jenom 12 a půl hodiny a budu se třást před vchodem do sálu. Říct mi někdo "Nemůžeš projít" asi ho ubezduším, i kdyby to byl Gandalf sám.
Jinak tedy popcorn taky nesnáším, musíme od Amíků skutečně převzít každou pitominu?

Gildor, přidáno 14.1. 2004 11:06:31
All:mate-li nekdo recepty sem s nimi-to by byla soutez, ochutnavat to na Conech jako v Receptari jabka,co Bele?Nevim ze by to byl kdo delal-byli bysme prvni!
Elenya:Sem s receptem nebo s odkazem, dik ti moc...nebo mi ho rovnou mailni=je to skoro stejne rychlé...a udeláš dobrý skutek :) tesim se jak zkusim o zkouskovim lembas

pivli, přidáno 14.1. 2004 7:25:01
A bosky,bele!:))))
Lúthien, přidáno 13.1. 2004 22:00:28
Jo kdyby dva dny,já si počkám přinejmenšim ještě měsíc:-(béééé
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 13.1. 2004 21:43:25
Letos jdu také výjimečně společně s kupou lidí z fóra do Palace na Smíchově. Mám tam nějakou otřesnou řadu dole, no co :-) Tak doufám, že se tam s pár z vás potkám :-) nebojte se a hlaste se :-))) ale stydím se, kostým asi neberu %-) Leda bych šel v tričku a kraťasech za Petera Jacksona nebo obleku za některého z producentů :-D
Elmérien, přidáno 13.1. 2004 21:30:37
Wow lidi, já už to snad nevydržím, zítra ve škole asi umřu (néé, to ne, kdyžtak až po Návratu krále). A to jsem si říkala jak se letos se svou tolkienofilostí a pánprstenománií celkem držím, houby, už je to tu zas a ještě hůř než kdykoli předtím :-)! No už se na vás všechny bláznivý lidičky těším na premiéře v Novým Smíchově!
Kostým je každého věc, ale přijde mi, že jak si tu atmosféru Středozemě líp užít, než když se, aspoň vnějškovým vzhledem nachvíli stanem její součástí. Vždycky jsem toužila po tom aspoň na chvíli si připadat jako ve skutečné Středozemi, třeba jako elfka (v těch krásných šatech co už mám připravený na ramínku) mezi hobity, trpaslíky, skřety a potkat třeba Gandalfa nebo další... Nesmutněte vy, co to uvidíte později,(já vím, to se mi to říká), ale aspoň se pořád budete mít na co těšit, zatímco my už to budem mít za s sebou. Ach jo, bude mi to chybět. No jo, už jsem zase sentimentální, ale tady to, doufám, nevadí.
P.S. ty tipy jsou vážně skvělý, málem jsem se udusila jabkem. zkusit na mě ale někdo v kině 10) tak se udusím hrůzou!
No abych se taky nějak připojila do diskuze s popcornem, já nevím, nemůžete to vydržet lidi, nebo aspoň nějak kultivovaně. Mě to normálně nevadí, ač sama to moc nemusím, ale představa, že mi třeba u Šedých přístavů někdo mlaská do ucha a sype popcorn za krk, mě trochu děsí.
No nic, tak zatím, přeju krásné zážitky

nellas, přidáno 13.1. 2004 20:48:03
asfaloth: Kdysi dávno běžel v TV kreslený seriál pro děti, kde každých pět minut hodili nějaký obrázek a zeptali se: Kde je Wally? No a za nějaký časový limit řekli, kde je, asi to mělo být na postřeh nebo co :-)
Elenya , přidáno 13.1. 2004 20:36:08
Sion: Lembas přece nesmrdí! Mimochodem-z jedný anglický(nebo americký?)stránky mám recept na skvělej sladkej lembas. Kdybyste o něj (o ten recept:) měl někdo zájem, tak tu nechte zprávu!
Nathanel: Dáš mi recept? Ať můžu porovnávat...

Sion, přidáno 13.1. 2004 20:07:36
Mno to je to samy, akorat to bude mit jiny smrad. Takze te vsichni stejne ukamenujou.
Nathanel, přidáno 13.1. 2004 18:50:31
A co takhle, kdybych namísto popcornu začal chroupat nefalšovaný elfský lembas? To se taky počítá?
Darthie, přidáno 13.1. 2004 18:37:55
Hehe, tie tipy su fakt dobre! :-D

Lidi, ja se uz tak nehorazne tesiiiiim! :-D :-D :-D Uz jen dva dny! YES!!!

A ten clanek kde sir Ian hovori ze Hobbit asi bude ma moc potesil. To by bolo super keby bol sfilmovany aj Hobbit! Inac, uplne s nim suhlasim, mne je tiez viac sympaticky Gandalf Sedy. Gandalf Biely je hrozne vazny, zodpovedny... Gandalf Sedy je predsa len viac ludsky (hobiti?). :-)

Tinne, přidáno 13.1. 2004 17:30:50
Pokud by na mě někdo vyzkoušel č. 10 tak ječím :-)
Už tak se já mírný arachnofobik celé tři roky připravuji na scénu v kině, mírnými pohledy z dálky na pavouky občas zabloudívší do našeho bytu :-)

(v)Eru, přidáno 13.1. 2004 15:58:51
Me se nejvic libi c. 4. To by byl mazec :-)
asfaloth, přidáno 13.1. 2004 15:33:44
keď už tak odľahčujete situáciu, anáď sa nikto nenahnevá, keď sem vložím niečo, na čo som naďabila na nejakej slovenskej stránke- teda autor sa snažil nejako prilákať do kín, no knihy pravdepodobne nevidel ani z rýchlika- veď posúďte sami: druhá lepšia ako prvá:-)Odula - staroveká, gigantická pavúčica. Tvor ukrývajúci sa v bludiskovej jaskyni blízko Cirith Ungol. Žije tu tisíc rokov, ešte predtým ako Sauron prišiel do Stredozeme; tká siete v prítmí a napcháva sa nevítanými cestujúcimi.

S každým víťazstvom prichádza obeť. Napriek ich veľkým stratám, Spoločenstvo sa rozhodne ísť do najväčšej bitky všetkých čias, s jediným spoločným cieľom zastaviť šialeného Saurona a dať Frodovi šancu dokončiť svoju úlohu.




saschia, přidáno 13.1. 2004 14:59:37
asfaloth: Ja zo sacku zasadne nie! Nastastie Aupark podava pukance v krabici. Horsie to bude teraz, budem si musiet doniest vlastny proviant, takze budem vymyslat realizaciu v nesustavej forme. Nemysli si, mne tiez vadi ked cez svoje popkorny nepocujem dialogy.
asfaloth, přidáno 13.1. 2004 14:45:40
Azirafal:souhlas, ja osobne som pred každou premiérou v takom křči, že so mňa by to nedostali ani mučením:-)
Case: len to nie! každopádne s tými vražednými pokusmi vyčkaj až po premiére (osobne si myslím, že po Rotk si na ne ani nespomenieš:-)
All:Najlepšia je prvá veta v type 2 :-DDD Ale keby som šla na premiéru do nášho kina , mala by som smolu -má totiž dva vchody, takže jediný kto by zostal pred kinom kŕčovite zadržiavajúc dvere by som bola ja...a to nedopustím v žiadnom prípade!
Amy: to s tým letiskom :-) a úprimne ti závidím "tvoj maratón"
All: ja osobne nechápem 17ku, nebijte mě...
ad popcorn a iné šuchotajúce veci: prósim nie! tých 300 ľudí naokolo by mi nijakovsky nebránilo vžiť sa do príbehu -po titulky pre mňa sála aj tak neexistuje, teda ak sa v nej 1/3 ľudstva nenapcháva:-( Na premiére TTT mi pod sedadlo takí "milí chlapci" vysypali sáčok tyčiniek (aspoň polkilových) a celý film som musela prežiť v úplnej strnulosti, lebo keď som sa akokoľvek pohla, vyzeralo to, že sa niekto pod mojím sedadlom ide zadrhnúť tyčinkami)Ak si nemôžete pomôcť(saschia), tak si so sebou vezmite aspoň nejakú misku, do ktorej si to nasypete, lebo šuchot sáčku počas Šedých prístavov neprežijem!
ad kostýmy: ja byť tak na vašom mieste neváham ani na chvíľku (minule som akurát uvažovala, aké to musí byť super ísť na polnočnú premiéru medzi všetkých tých okostýmovaných ľudkov, hobitov, elfov alebo škřetov a zistiť trebárs, že niektorí z nich sú aj z tohto webu:-)ja však musím na tú "moju" premiéru vyčkať až do februára...fňuk (to aby som sa tu ani nevyskytovala, lebo potom budem ľutovať), navyše musím cestovať do susedného mesta, takže kostým neprichádza do úvahy:-(
Bel: s tými ľuďmi, čo tam chodia z nejakých úplne iných dôvodov, máš úplnú pravdu!Minulý rok na TTT by som skutočných fanúšikov v našom kine mohla spočítať aj na prstoch jednej ruky (možno aj Frodovej)-na chvíľu som sa cítila poriadne opustene, keď som si spomenula na vás všetkých...
Prajem vám všetkým prekrásny návrat kráľa (a vítajte ho jasavými ováciami ako sa na kráľa patrí:-)

Azirafal, přidáno 13.1. 2004 13:53:08
Ještě jedno doporučení, ale vážné: Nezapomeňte, že jdou na film lidé, kteří neví, jak to dopadne, takže před začátkem filmu držte jazyk za zuby!
Case, přidáno 13.1. 2004 13:26:26
Teď jsem byl jinde upozorněn, co je na té dvacítce vtipného...možná to nějak vymyslím a opravím, než se půjdu odstřelit :) Každopádně kdo zná muzikál Rocky Horror Picture Show a jeho hlavní postavu doktora Frank'n'furtera, asi mu všechno dojde...
Sakra...

Lucyová, přidáno 13.1. 2004 12:16:01
Case: ty překlady 15. a 16. jsou super. (u hlášky s Rohanem jsem marně přemýšlela,co mohlo být v originále, než jsem dočetla na konec:-)) A prašivci mi došli asi až teď - je to doufám z Mrazíka? :-)
Amy, přidáno 13.1. 2004 12:10:45
Kostej: Žeby tým mierili na frankfurtské letisko? To poznám, na tabuli sa píše gate 4, ale v skutočnosti vám to odlieta zo sedmičky, takže človek behá a hľadá viac informácií, aby si mohol vybrať. Nakoniec zistí, že zámorské odlety sú na opačnom konci a to je dobrá polhodina poklusu s batožinou.
LeeLoo, přidáno 13.1. 2004 12:06:44
Hehehe, to s tím Harry Potterem mi dělal manžel na Společenstvu...když byly reklamy, tak se furt ptal, zda ten malý hnědovlasý z ukázek je Harry a jakou tajemnou komnatu měl režisér na mysli a že by ho tedy zajímalo, proč je v ukázkách nějaký meč, když do Bradavic se jezdí normálně vlakem...myslela jsem, že ho zahluším a hlavně to vypadalo, že nás vynesou v zubech...naštěstí zmklnul po začátku a začal nás deptat až při titulcích...
Case, přidáno 13.1. 2004 11:51:13
Kostěj: On je problém v tom, že jsem ji nepochopil taky :) Možná jsme ji z toho měli vyhodit. IMHO je to asi nějaká narážka na německé turisty, ale fakt netuším.
Kostěj Nesmrtelný, přidáno 13.1. 2004 11:43:45
Jo, Mr. Anderson je skvelej :-). A tu ctyrku (panaka za kazdej "Prsten" ve filmu) nekda vyzkousime na koleji. Nejak sem ale nepochopil 20-ku :-(
Beriann, přidáno 13.1. 2004 11:06:19
...štípněte člověka před sebou do krku. :D :D :D !!!
Všichni vážní intelektuální studentíci okolo v učebně si mě teď pohoršeně prohlížejí, čemu se ten blázen tak směje...

Amy, přidáno 13.1. 2004 10:41:42
Čo sa týka kostýmov, myslím si, že je to výborný nápad.Nikto, kto má rád Tolkiena nie je dosť starý na to, aby si to nemohol dovoliť, pretože na veku naozaj nezáleží. Ja som to prvýkrát pochopila, keď som bola v Národnom v Prahe na Dobrodužce.Dvaja vážení a múdri profesori si v súkromí dávali masky klaunov a blbli.Po poriadnom zdešení som to pochopila. Človek, ktorý je preťažený starosťami, povinnosťami alebo trápením sa musí odreagovať, aby sa nezbláznil. Je to úžasná vec a veľmi mi pomáha. Poznám 70-ročných fanúšikov,ktorých práve takáto myšlienka drží v optimizme a v pohode. Ale a je vecou každého, čo práve on považuje za trapas. Ak chcete svojim kostýmom vylepšiť náladu a pôžitok z filmu sebe aj druhým, tak hurá do toho. Ak sa vám to zdá trapné, tak sa na to vykašlite.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 13.1. 2004 9:04:19
Lucyová: v Praze jsou jich kvanta. Vlastně ho nekoupíš skoro nikde krom multiplexů. Ale tam je obvykle tak neuvěřitelně drahý, že stejně nemá význam ho kupovat. Cola a jiné pití to samé, bohužel...
Lucyová, přidáno 13.1. 2004 8:52:21
Tak tip č. 7 (Mr.Anderson) mě fakt dostal :-))) - to je první věc, která mě napadne, když vidím na plátně Elronda alias Smithe :-)))

Ad kostýmy: Osobně jdu taky v civilu, beztak žádný vhodný ohoz nevlastním (zato máme doma jeden svítící meč a helmu Darth Vadera - hehe, to by se možná hodilo jako tip č. 21 :-)))). Ale jinak proti kostýmům vůbec nic nemám, je to určitě supr pro atmosféru. A náhodou mě potěší, pokud ještě v sobotu potkám v kině hobity nebo skřety :-)
A k popcornům - to opravdu není každého věc, protože to ruší okolí (minimálně tím odporným smradem :-)). A ukažte mi prosím kino, kde se v současné době neprodává popcorn. V Brně vím o jediném :-(

Amy, přidáno 13.1. 2004 8:36:43
Zdá sa,že bez ohľadu na to, čo som si práve prečítala v článku s priliehavým nadpisom "Ako sa pripravit do kina" zisťujem že sme si asi padli do noty. U nás v Trenčíne ideme na to v sobotu a tak celý deň sa ponesie v znamení kina. Ide nás celá partia a prípravy sú velkolepé. Všetci sa stretneme v robote, kde si pláujeme spoločný obed (pripravený samozrejme doma), k tomu si každý donesie nejaké to občerstvenie a vankúš pod zadok. Spoločne si pozrieme rozšírené verzie Spoločenstva a Dvoch veží a večer vyrazíme do kina na ten posledný diel. Nie je to božské? Len ako sa vrátiť do normálneho života? Ale verím, že sa to podarí aj v tom prípade, keď aj naďalej si v sebe ponesieme kusok Stredozeme. Tak všetkým prajem príjemný zážitok.
saschia, přidáno 13.1. 2004 8:32:53
Ospravedlnujem sa nepriatelom popkornu ale ja proste musim... Inak by som z kina odchadzala ako rozsirena evrzia Froda - odkusnutych (respektive odzuzlanych) vsetkych desat prstov. Ale tentokrat idem na maraton a tam popkorn ani kola nie su to prave orechove, takze asi budem musiet vymysliet nieco lepsie. Asi to skusim s mandlami a mineralkou.

Mimochodom, v kostyme ist by bolo uzasne, nebyt veku a postavy... Najma tej postavy :-(

MEGAJOHN, přidáno 13.1. 2004 8:19:04
Tip č. 1 mě dostal :-)
Merlkir, přidáno 13.1. 2004 7:10:44
Sakra. My jdem sice v Olomouci...ale že bych šel v kostýmu? kostým mám dobrý to jo..ale být sám za trapáka...
el, přidáno 12.1. 2004 23:52:44
mateřská rada pro všechny skřety(poskytla jsem ji i synáčkovi :) :vemte si sebou mokrou žínku(nikoli choť)na obličej a občanku,kdyby nějaký policista chtěl zjišťovat vaši totožnost.
Už se těším na vyplakané stružky v líčidle na tvářích drsných skřetů ;o)))

el, přidáno 12.1. 2004 23:45:36
Nesehnali jsme zlute boty na Bombadila,takze manzel pujde trapne v civilu.Ovsem zbytek rodiny bude samozrejme stylovy.jeste dnes jsem kupovala chemlon na skreti haro a stribrne lemovky k elfimu rouchu:o))
Trapny je jen ten,kdo se trapne citi!!!
A kdo by se citil trapne v skretich hadrech a se zbrani v ruce????

gildor, přidáno 12.1. 2004 23:35:47
No z me strany do diskuse:
Kostymy jsou kazdeho vec, ja bych se v tom asi necitil dobre,byt me to laka-asi to chce ty spravny lidi a me maj vsichni kamosi zafixovanyho asi moc seriozne a PP je tolik jako me nebere,tak holt nic/ale s koupi Glamdringu jsem na vazkach :)
Bel:Dobrej clanek
Dragnor:Taky se v pritomnosti tolika lidi dobre neuvolnim ale uvedom si ze to je otazka natury-jsou lidi ze se ani jinak uvolnit u filmu nemuzou :),ale myvam tam dost kamosu-tentokrat by nas melo byt 9!a doufam ze ROTK strhne
K popcornu-nesouhlas, popcorn rusil uz nase babicky-tedy na tom neco je+tva svoboda konci kde svoboda druheho zacina,a jedinej racionalni duvod proc to jist potme je nastvat okoli coz mi prijde plytvani tvou energii+ubohost, jak chces,jak si film chces pri jidle vic vychutnat?taky akce vyvolava reakci-a rozhodni se sam stoji-li ti to za to
vsichni:taky se tak tesite?

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 12.1. 2004 21:57:47
Dragnor: jde to snadno, když těch 300 lidí šlo do kina na film... jenže bohužel dost často tam asi chodí z jiných důvodů...
HUrda, přidáno 12.1. 2004 21:42:03
Já jdu v kostýmu i když ne na premiéru :-)
Dragnor, přidáno 12.1. 2004 21:20:58
Mno jo, ale o tom kino je. Jak se chcete naplno vzit do deje, kdyz kolem vas sedi dalsich 300 lidi. A kdyz vam vadi popcorn jdete do kina kde ho neprodavaji. tecka
pip, přidáno 12.1. 2004 20:58:05
Upřímně- dost mě štvete :-) já bydlým na vysočině, takže to mám daleko jak do Brna, tak do Práglu :-( Takže se bohužel premiéry zučastnit nemohu a závistí pukám.
Radím vám aby ste se ani nerozmýšleli, využili tu jedinečnou příležitost a do kina šli určitě v kostýmech, my kteří to štěstí nemáme, by sme to určitě udělali( aspoń já jo :-) )
A něco k tomu popcornu a sáčkum, já osobně mám sto chutí se k těm dotyčným šustilům otočit a jednu jim vrazit, nebo je uplně užasný, když se vedle vás posaděj dvě puberťačky a na plátně se oběvý Legolas, to hned zahájej pulhodinovou diskuzi, jestly mu to slušelo víc v Pirátech nepo tady, to potom člověk vyroste o dobrech 20 cm :-)

pedross, přidáno 12.1. 2004 20:10:01
" Mluvte celou dobu jako Glum. Na konci někomu ukousněte prst a spadněte ze schodů. "

Tak u toho jsem se malem udusil kolacem. :-))

max, přidáno 12.1. 2004 19:31:15
tak ty tipy jsou fakt cool, s tím běháním do plátna to zkusim ::))
Dragnor, přidáno 12.1. 2004 19:26:46
Hmm takze. Jsem fanousek Pana Prstenu a fantasy se venuju uz nekolik let. TAK TADY TVRDIM, ZE JEDINA DOBRA VEC NA MULTI KINE JE, ZE SI O PRESTAVCE MUZETE KOUPI COLU A POPCORN. A POKUD TO JESTE NEZAKAZALI TAK SI HO KOUPIM ZASY A VSICHNI MI MUZETE POLIBIT P.DE. !!!!
Elenya , přidáno 12.1. 2004 18:23:36
Myslím, že tipy jsou naprosto skvělý! Hlavně Odula a štípnutí do krku - to mi někdo udělat (mně, arachnofobičce:), tak se zjevim:))) Mimochodem - šestnáctýho (už v pátek, jupí!) do kina i s ostatními maniaky z Conu naběhnu taky a v kostýmu, takže si, prosím, milý Buditeli, nech urážky pro zrcadlo, hm? Upřímně - vážně se těšim, až se budu moct oháknout do elfích šatů a cítit se alespoň jednou v životě tak trochu... kouzelně? :) Hurá!!:)))
boromira, přidáno 12.1. 2004 18:12:21
Buditel: ty jsi aspoň slušný a celkem vzato (podle stylu vyjadřování) inteligentní, ale občas se tu opravdu objeví nešťastník, kterému nejde o nic jiného, než urazit. Nechceš se radši přidat do davu a nestát jen tak bokem a popichovat?
Co se doporučení týče, šílím, kdykoliv vidím popcorn v pacičkách kohokoliv. Představa, že by někdo tahle doporučení vzal vážně, mi způsobuje závratě.:-))))

Buditel, přidáno 12.1. 2004 17:40:04
Nepopírám, že mě baví popichovat a pak sledovat reakce ostatních. A ty úrážky si nijak osobně neberu. Jsem si jist, že je většina lidiček napsala v zápalu chvilkového pobouření a nikdo mě nechtěl skutečně urazit. Mimochodem, co to je IMHO?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 12.1. 2004 17:19:44
Buditel: nemyslím, že to bude trapas :-) ale to je otazkou pohledu na vec... tebe to ocividne nebere, proste si zajde do kina a s odstupem a prisne racionalne ohodnotis kvality ci chyby filmu. A tim to pro tebe skonci. A jsou i lide, pro ktere neco znamena kniha, tesi se hodne na film, jsou to fanousci, lide co se treba bavi sermem a podobne... proc nejit v kostymu? IMHO na tom nevidim naprosto nic spatneho. Mozna se tomu nekdo pousmeje, mozna to nekomu prijde trapne... jejich vec. Tvoje vec.
Ale IMHO je tenhle tvuj prispevek stejne jen pokusim (uvidime jak uspesnym) rozpoutat komentarovou flamewar plnou urazek, jak je ostatne tvym dobrym zvykem u fotek...

Buditel, přidáno 12.1. 2004 17:15:01
Tak to bude celkem trapas, až do kina naběhne banda kokotů ve středovějech oblečkách...Kolik vám je? Šest? Maximálně...
Love horse, přidáno 12.1. 2004 16:49:58
Ty tipy jsou fakt k sežrání!! :-)) To províst, tak opravdu z těch schodů letím, ale ne dobrovolně. :-)))
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist