První sraz webu - 3.11.2001
Autor: Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno: 6.11. 2001 22:50:58

Tak je po sraze … a já s odstupem několika dní píši tento report. Rád bych pro všechny ty, co se z nějakého důvodu nemohli dostavit (protože nepočítám, že by někdo nechtěl :o) shrnul, o co vlastně šlo, co se dělo, kdo přišel a tak vůbec. K celé akci je obrazová dokumentace a ještě nějaká určitě přibude. Zatím tedy vychutnejte set 32 fotografií od Gariona …


První sraz webu - 3.11.2001
Fotogalerie od Gariona


V popisu vynechám události pátku a neděle, protože i tyto dva dny se pro mne staly srazem. Holt ne každý bydlí v Praze a webmaster se někdy stane i ubytovatelem :-) Později pro vaši potěchu snad přihodím pár dalších fotografií (Rían po ránu, Calis, atp.)
Začněme tedy s popisem sobotních událostí …
Vše začalo probuzením, které bylo pro některé (v pátek popíjejivší) možná docela kruté. Kocovinka byla vyléčena mírným popíjením. Bohužel nás opustil Calis, který si sraz nechal utéct - asi se přijel podívat jen na Loen a Rían :-) Přišel hlad, a tak se vyrazilo se do pizzerie, kde se k nám (Já, Loen a Rían) připojil ještě Tragos. Obídek byl moc fajn. Hned po něm došlo k přesunu zpět ke mně a na pětici nás doplnil Monster. Následovala kratší debata na všemožná hlubokomyslná témata. Ale jelikož čtvrtá hodina se zběsile blížila, vyrazila naše malá společnost směrem k čajovně. Připojila se k nám Kanyapi se Štěpánkem. Poblíž čajovny pak náš průvod a mne spolehlivě identifikovala Ruby a přidala se do davu. Kanyapi po jejím spatření (obzvláště pak barvy vlasů) prohlásila, že jako RUBY si klidně mohla dát na ikonku svou fotku.
Po pár minutách celé "společenstvo" dorazilo do čajovny a usadilo se do velmi příjemného kumbálu. Po chvíli nesměle dorazil Disease. V rychlém sledu za ním Punkerka, Marwin a po nich o něco později Garion a Andre. V úvodu srazu probíhalo hromadné seznamování, objednávání čajíku a dalších pochutin, předávání slíbených knížek a podobně. A k velké nelibosti mnohých i focení. S Garionovým příchodem pak byl k dispozici notebook a došlo tedy na slibované sledování ukázek z filmu Pán Prstenů. Po něm následovala samozřejmě debata na toto téma. Naše společnost shlédla i celý film Pán Prstenů. Ne, nelekejte se. Nešlo o ten nový, ale o animovaný ze sedmdesátých let. Puštěná verze pak byla v nezapomenutelném překladu a střihu od "Gothmog Bros."
Sraz musela bohužel opustit Punkerka, kterou po nějaké době následovala i Kanyapi se Štěpánkem. Monster nás obšťastnil japonským anime pro silné nervy. K čaji a medovině jsme tedy absorbovali hektolitry krve, poslouchali japonštinu a luštili anglické titulky.
Rozloučil se také Tragos. Zbylo nás tam ale stále ještě dost :-) Povídání běželo na několika frontách. Týkalo se fantasy a sci-fi, webu a jeho dalšího rozvoje, hudby a tak vůbec. Atmosféra byla báječná, mohu-li soudit. Bohužel se přiblížila zavírací doba čajovny a na nás bylo zaplatit a přesunout se jinam. Na pár minut nás svou návštěvou ještě stihla potěšit Aelirenn s Crinosem. Velká škoda, že jim to nevyšlo dřív.
Před čajovnou se oddělil Marwin, Aelirenn a Crinos. Osmero nás nejvytrvalejších pokračovalo dále, s velice silnou touhou něco sníst. Podnik s poetickým názvem Velryba byl plný a volba tedy nakonec padla na Konvikt v Bartolomějské. Zde se žaludkům dodalo stravy v podobě nakládaného sýra a toustů. No prostě ňamka. Povídání pokračovalo až téměř do půlnoci. Zaplatili jsme útratu a vyrazili doprovodit Ruby k odvozu. Ještě před tím však byla sepsána omluvenka pro Monstera, aby se na něj manželka nezlobila, že se vrací tak pozdě. Po Ruby nás opustil Andre s Garionem a Disease. Zůstala už jen čtveřice, která v kruté zimě vyrazila k domovu - tedy ke mně. Před domem se rozloučil Monster a vydal se na další cestu. Já, Rían a Loen jsme během pár minut upadli vyčerpáním do spánku.

Pokud mám sraz hodnotit, pak nemohu jinak než kladně. Seznámil sem se s fajn lidičkami, poseděl v příjemném prostředí a milé atmosféře, popovídal si o všem možném co mne zajímá … prostě idylka. Už teď se těším na další setkání, na kterém doufám uvidím teď už staré známé, ale i pár nových tváří. Nebudete to třeba vy ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat dne 20.04.2024 16:04:22 z internetového serveru JCsoft's Fantasy - http://fantasy.jcsoft.cz/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TOPlist